Ξεκινά η δίκη σε β’ βαθμό για τη δολοφονία της Ανθής Λινάρδου από την Ηλεία

Ο 40χρονος τότε αγρότης είχε στραγγαλίσει την 37χρονη σύζυγό του

Μετά από πολλές αναβολές, ήρθε η ώρα της κρίσης, σε δεύτερο βαθμό για τον Τάσο Τσιουχάρα, τον άνθρωπο που σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του Ανθή Λινάδρου τον Ιανουάριο του 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης και στη συνέχεια έθαψε τη σωρό της σε χωράφι της ιδιοκτησίας του.

Ο 40χρονος τότε αγρότης είχε στραγγαλίσει την 37χρονη σύζυγό του, που κατάγεται από την Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας, την ώρα που τα τρία παιδιά τους βρίσκονταν στα δωμάτιά τους, όταν, σύμφωνα με την απολογία του και τις καταθέσεις τους, το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», μετά και την τελευταία αναβολή της δίκης χθες, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας θα εκδικάσει την Τετάρτη 10 Απριλίου την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, καθώς ο καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη καθ’ ομολογία δολοφόνος της Ανθής έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ζητώντας τη μείωση της ποινής του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τη νομική πλευρά της οικογένειας Ανθής Λινάρδου εκφράστηκε μέσω της εφ. «Πατρίς» η βεβαιότητα ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα πραγματοποιηθεί οριστικά την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τις πολλαπλές αναβολές.

Ο Τάσος Τσιουχάρας, που σήμερα είναι 48 ετών, καταδικάστηκε το 2017 σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς. Το Δικαστήριο είχε υιοθετήσει ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε τον γυναικοκτόνο, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.

«Θόλωσα, την έπιασα από το λαιμό, στο ενδιάμεσο τη χτύπησα… Δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ πως… Και μετά κατάλαβα ότι δεν ανταποκρίνεται αλλά ήταν πλέον αργά. Προσπαθούσε να φωνάξει, αλλά δεν μπορούσε… Αυτό που μου προκάλεσε αυτή την αντίδραση ήταν το ότι μου επιτέθηκε εκείνη» είχε πει απολογούμενος ο καταδικασθείς ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ