Άγιοι Ανάργυροι: «Ο 39χρονος νοσηλευόταν σε ψυχιατρικές κλινικές» λέει ο δικηγόρος του - Γνώριμος στις Αρχές ο δράστης

Απολογείται την Πέμπτη

Ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης πρώην συντρόφου του, στους Αγίους Αναργύρους, νοσηλευόταν τον τελευταίο χρόνο σε ψυχιατρικές κλινικές τόνισε στην εκπομπή Live News ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας.

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος στους Αγίους Αναργύρους έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως ο δράστης έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, συγκεκριμένα στο Ψ.Ν.Α. και το Αττικόν.

«Ναρκωτικά έκανε πριν πολλά χρόνια και με την κοπέλα αυτή ζούσαν μαζί μέχρι και τις 9 Μαρτίου, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω από την οικογένειά του. Ζήτησα από την οικογένεια να βρουν τους φακέλους του ανθρώπου αυτού από τα ψυχιατρικά ιδρύματα, να δούμε εάν πράγματι υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή όχι», είπε ο δικηγόρος.

Γνώριμος στις Αρχές ο δράστης

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί και για άλλα εγκλήματα. Συγκεκριμένα, το 2020 το 28χρονο θύμα τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και βιασμό, ενώ στην συνέχεια απέσυρε την μήνυση.

Το 2019 κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και αντίσταση στις Αρχές, ενώ το 2020 είχε εντοπισθεί και είχε συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Μέχρι αρχές τις εβδομάδας βρισκόταν στο χωριό του

Το Live News βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του 39χρονου, στο χωριό Άνω Πέτρα Άρτας, με τις μαρτυρίες να αναφέρουν πως ο γυναικοκτόνος μέχρι την Δευτέρα βρισκόταν στο χωριό του.

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε σοκ μετά την είδηση της στυγνής γυναικοκτονίας, με οικογενειακό φίλο του δράστη να δηλώνει πως είχε δει αγαπημένο το ζευγάρι τα Χριστούγεννα στο χωριό. 

«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε γιατί ήταν ένα άξιο και καλό παιδί. Αγαπούσε το περιβάλλον, το χωριό του», είπε ο Χρήστος Λάμπρος, οικογενειακός φίλος του δράστη.

«Δεν θα μείνει σκοτεινό σημείο στην υπόθεση», λέει η Δημογλίδου

Όπως τόνισε στο MEGA η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., για την γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχει διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να «διαπιστωθούν εάν έγιναν ενέργειες όπως πρέπει ή οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν».

«Δεν γνωρίζουμε την συζήτηση που έγινε ανάμεσα στο θύμα και τον αξιωματικό υπηρεσίας, αλλά και σε ένα άλλο πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο αξιωματικό υπηρεσίας. Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δίνουν στοιχεία για την συζήτηση που έγινε εντός και εκτός του Α.Τ.».

«Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και αν έπρεπε οι αστυνομικοί να κάνουν ένα βήμα παραπάνω κι ίσως να παραβλέψουν τον κανονισμό της αστυνομίας και να κάνουν άλλες ενέργειες για να προστατεύσουν το θύμα». 

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσε πως από την πλευρά της αστυνομίας δεν θα μείνει κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ