Τέμπη: Ο Χρήστος Σπίρτζης αιτείται τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για τον ίδιο

Στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα θα απευθυνθεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με σκοπό να ζητήσει τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για το πρόσωπό του.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης θα πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα με βάση το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και με τη συμμετοχή στην επιτροπή και δικαστών όπως δίνεται η σχετική δυνατότητα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια του αιτήματος συγγενών θυμάτων των Τεμπών, συγκεκριμένα της Μαρίας Καρυστιανού και Παύλου Ασλανίδη, που ζητούν άρση της ασυλίας των πρώην υπουργών μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

«Η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή»

Υπενθυμίζεται ότι στο αίτημα σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των δύο πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε παράγραφο του άρθρου 86 του Συντάγματος, «αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ