Σπίρτζης: Εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιήσουν το μήνυμα που εστάλη στον β’ γύρο είναι άξιοι της μοίρας τους

 

 

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αθήνα και Θεσσαλία έδωσε το έναυσμα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ , να προκρίνουν την ανάγκη για συμπόρευση με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο MEGA, επανέλαβε τη θέση για συμπόρευση των δύο κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν «το μήνυμα που εστάλη από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας στον β’ γύρο».

Ο ίδιος πρότεινε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, καθώς δεν παρατηρεί να υπάρχουν «μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων».

«Αλλιώς είναι άξια της μοίρας τους»

«Επεσήμανα την ανάγκη για μία πολύ στενή συνεργασία και συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα εάν τα δύο κόμματα δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν το μήνυμα που εστάλη από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας στον β’ γύρο, είναι άξια της μοίρας τους», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προοδευτικά ψηφοδέλτια.

«Εάν τα δύο κόμματα δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν το μήνυμα που εστάλη από τον προοδευτικό κόσμο της χώρα στον β’ γύρο, είναι άξια της μοίρας τους»

«Καλό είναι να μην γίνεται ένας ανταγωνισμός σε ποιον ανήκει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης, γιατί στις περισσότερες φορές συνήθως καπελώνουν αυτούς τους ανθρώπους».

«Δεν μιλάμε για το εάν κάποιος είναι καλός δήμαρχος ή όχι, εδώ λέμε ποια κόμματα στήριξαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάποιες επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή να στηρίξει όπου υπήρχε προοδευτικό ψηφοδέλτιο που δεν είχε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις»

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Αθήνα άλλαξε σελίδα με την εκλογή του Χάρη Δούκα ως δήμαρχο, «αλλά δεν σημαίνει το ΠΑΣΟΚ με 14% στην Αθήνα θα πανηγυρίζει. Δεν δίνει διέξοδο για τον δεύτερο μεγάλο δημοκρατικό πόλο στη χώρα μας», σημείωσε.

Ο κος Σπίρτζης πρότεινε πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, καθώς δεν παρατηρεί να υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων.

«Στις ευρωεκλογές διακυβεύεται ότι έχουμε μία Ευρώπη που δεν έχει στρατηγική, έχει γίνει έρμαιο άλλων χωρών και υπερδυνάμεων. Διακυβεύεται η πορεία της Ευρώπης σε σχέση με το κοινωνικό κράτος και το τραπεζικό σύστημα», είπε.

Υπενθυμίζεται πως και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκρίνει πολιτική συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή, τουλάχιστον στις ευρωεκλογές του 2024.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ