Ήρωες...με γυμνά χέρια

του αποστολου ι. βουλδη

Είναι οι ήρωες των ημερών . Δεν το επιδίωξαν, απλά έκαναν τη δουλειά τους. Όχι όμως με την ασφάλεια που παρέχει στους υπολοίπους, αλλά με την ένταση και τον κίνδυνο που προκαλούν οι φλόγες.

Οι πυροσβέστες απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως είναι οι σύγχρονοι ήρωες. Ρίχνονται στην μάχη της κατάσβεσης δίχως να υπολογίζουν πως μια ριπή ανέμου μπορεί να φέρει την πύρινη κόλαση δίπλα τους.

Για να υπερασπιστούν με τα πεπαλαιωμένα …όπλα που διαθέτουν τους ανυπεράσπιστους πολίτες. Να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους. Να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον από την καταστροφή.

Η φωτογραφία του πυροσβέστη που έχει γείρει αποκαμωμένος πάνω στο αυτοκίνητο της υπηρεσίας και με ένα μπουκάλι νερό βρέχει το κεφάλι του, στην προσπάθεια να συνεφέρει το ταλαιπωρημένο σώμα του και να ξαναριχτεί στην μάχη , δείχνει με τον πιο απόλυτο τρόπο τη δύναμη της ψυχής. Που νικά κάθε σωματική εξάντληση.

Γιατί σε λίγο θα στηριχτεί και πάλι με δύναμη στα πόδια του και θα φύγει για το πύρινο μέτωπο. Όχι γιατί θα πάρει διαταγή, ή θα τον καλέσει ο προϊστάμενος , αλλά γιατί η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο που αγωνιά για την ζωή του και την περιουσία του είναι πάνω από κάθε εντολή.

Είναι η εσωτερική εντολή που παίρνει κάθε καλοκαίρι ο έλληνας πυροσβέστης και είναι έτοιμος να χριστεί ήρωας γιατί έτσι επιτάσσει η ιστορία του!

Μόνο σεβασμό πρέπει να δείξουμε σε όλους αυτούς τους μαχητές.

Έναν σεβασμό διαχρονικό, όχι με μεγαλοστομίες του θέρους, που φυλλορροούν με τις πρώτες βροχές.

Γιατί όταν οι πυροσβέστες εκλιπαρούν για εξοπλισμό που θα τους σώζει την ζωή μόλις ρίχνονται μέσα στις φλόγες, δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα και να τους εξυμνούμε όταν με …γυμνά χέρια παλεύουν να μας σώσουν από την δαντική κόλαση που δημιουργούν οι καλοκαιρινές πυρκαγιές !

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ