Η...ναυμαχία της Ναυπάκτου!

του αποστολου ι. βουλδη

Τις τελευταίες ώρες μαίνεται ένας ιδιότυπος πόλεμος, με αφορμή μια τιμητική συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μπορεί η κλαγγή των όπλων να μην διαπερνά τα τύμπανα των αυτιών, τα τύμπανα της σύρραξης , ωστόσο, ηχούν.

Η απόφαση για ματαίωση της συναυλίας που διοργάνωνε η Γέφυρα , προκλήθηκε μετά την φαιδρή δικαιολογία της μη ύπαρξης μελέτης πυρασφάλειας για τον χώρο του κάστρου του Αντιρρίου , όπου και η «λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» θα απέδιδε κομμάτια του μεγάλου δημιουργού.

Η αφορμή ήταν άλλη και άλλη η αιτία της διαμάχης που έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις, μετά και την …εκρηκτική απάντηση της κόρης του μουσικοσυνθέτη , στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η «ανακάλυψη» του δημοτικού παράγοντα της Ναυπακτίας για την έλλειψη πυρασφάλειας , όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την …εγρήγορση της γραφειοκρατίας, που η σιέστα του θέρους την είχε αποκοιμίσει κατά το παρελθόν , οπότε και σωρεία εκδηλώσεων διοργανώνονταν στον συγκεκριμένο χώρο, χωρίς ούτε έναν πυροσβεστήρα!

Η αιτία βεβαίως έχει να κάνει με την απαξία που αισθάνεται ο γειτονικός Δήμος στις εκκλήσεις προς τους υπευθύνους της Γέφυρας.

Η μείωση των διοδίων διέλευσης για τους κατοίκους της περιοχής είναι πάγιο αίτημα, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς , που διανύουμε.

Ενδεχομένως οι άνθρωποι που χειρίζονται τις τύχες του εντυπωσιακού έργου να αδιαφορούν για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ισως δεν μπορούν να παρέμβουν. Πιθανά η Πολιτεία θα έπρεπε να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης.

Δεν έχουμε διαβάσει το περιεχόμενό της και δεν μπορούμε να κρίνουμε σε ποιόν ανήκει η ευθύνη.

Η ματαίωση, ωστόσο, της συναυλίας με φαιδρές δικαιολογίες, αφαιρεί οιοδήποτε δίκαιο επιχείρημα διεκδίκησης.

Χάνουν τι δίκιο τους οι ναυπακτιώτες από μια άστοχη ενέργεια.

Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν;

Γιατί η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που πάντα μένει…

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ