Οι ...ταρτούφοι της ενημέρωσης

του αποστολου ι. βουλδη

Η υποκρισία στον απόγειό της. Είναι πράγματι λυπηρό όταν ένας κλάδος αγωνίζεται για την επιβίωσή του και την ανεμπόδιστη πορεία του λειτουργήματος που ασκεί, να εμφανίζονται πάντοτε όψιμοι και αυτόκλητοι υπερασπιστές του.

Εκείνοι που παρότι στο παρελθόν δεν επέδειξαν ούτε ίχνος ευαισθησίας και αγωνιστικότητας για την καταβαράθρωση και την υποβάθμιση του επαγγέλματος να υψώνουν τώρα φωνή αγανάκτησης !

Η τριήμερη απεργία των δημοσιογράφων, που αποτελεί συνέχεια της 48ωρης κινητοποίησης, ενόχλησε. Ορισμένοι που θεωρούσαν πως αποτελούν τους πατρικίους του χώρου, δεν μπορούν να ανεχθούν πως ξεσηκώνονται οι πληβείοι !

Βάλθηκαν λοιπόν να αναδειχθούν σε καθοδηγητές του λαού και κήρυκες της αλήθειας. Να  αποδείξουν πως η κινητοποίηση είναι υποκινούμενη από σκοτεινά κέντρα.

Να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοσιογραφίας, ώστε να στηριχθούν όλοι σε αυτούς.

Να βγάλουν στο φως τα άδηλα και τα κρύφια των εμπνευστών της δυναμικής αντίδρασης.

Όταν οι δημοσιογράφοι δεν απεργούν κατηγορούνται για συνενοχή. Για άδηλες ενέργειες. Κάθονται στο εδώλιο ως διαδρομιστές της εξουσίας…

Όταν προβαίνουν σε απεργιακή κινητοποίηση , την μεγαλύτερη του κλάδου, δεκαετίες τώρα, και πάλι είναι δακτυλοδεικτούμενοι.

Είναι εκείνοι που επιχειρούν να καλύψουν τους εξουσιαστές για τις ακραίες αποφάσεις που λαμβάνουν εις βάρος της κοινωνίας.

Είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με το Μαξίμου και παίρνουν εντολές !

Ο πλήρης ταρτουφισμός σε εξέλιξη. Επιτέλους αιδώς αργείοι.

Εκείνοι που υπονόμευσαν ανερυθρίαστα την αποστολή της δημοσιογραφίας και της…άλλαξαν χρώμα, φέρνοντας τον κιτρινισμό , ως νέα ορολογία, να υποδύονται τους εισαγγελείς της κάθαρσης.

Οι δημοσιογράφοι θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για να μην διαλυθεί το ανεξάρτητο και αυτόνομο ασφαλιστικό ταμείο τους. Που προσφέρει τα εχέγγυα ώστε η γραφίδα να μην αυτολογοκρίνεται και αδέσμευτα να ελέγχει την αυθαιρεσία της κάθε εξουσίας.

Οσο για τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων γιατί «πέφτει μαύρο στην ενημέρωση» . Ας αναλογιστούν οι αναγνώστες το επίπεδο πληροφόρησης που προσέφεραν και προσφέρουν…  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ