Αχαΐα: Ούτε ευρώ στα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου - Στα χαρτιά ο σχεδιασμός

Ανοχύρωτη η περιοχή

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου - 1η Μαΐου - και οι Δήμοι της Αχαΐας ακόμα περιμένουν την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά στην θωράκιση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, σε κανένα Δήμο της Αχαΐας - Τμήματα Πολιτικής Προστασίας -, δεν έχει αποσταλεί ούτε ένα ευρώ κρατικής επιχορήγησης, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες που προβλέπονται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. 

Ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού - προετοιμασία, μεταξύ άλλων ήδη είχε αρχίσει ο καθαρισμός και διάνοιξη, δασικών και επαρχιακών οδών αλλά και  η ενίσχυση με εξοπλισμό, όπου ήταν απαραίτητο των εθελοντικών ομάδων που συνεργάζονται με τους ΟΤΑ, όμως φέτος τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει καθώς το ταμείο είναι μείον.

Ως εκ τούτου η όποια προετοιμασία παραμένει ως "σχέδιο επί χάρτου", αφού την πραγματικότητα ελλείψη πόρων δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη κανένας σχεδιασμός.

Ευχή όλων είναι η εκταμίευση της χρηματοδότησης, ώστε η Αχαΐα να "θωρακιστεί" έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς είναι ακόμα νωπές, οι μνήμες από το καταστροφικό έργο που άφησαν στο πέρασμα τους οι πυρκαγιές του πρόσφατου παρελθόντος.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ