Πάτρα: Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία - Το δράμα της οικογένειας που συνελήφθησαν πατέρας, κόρη και δύο γιοι

Μετά την αποκάλυψη το περασμένο Σάββατο του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας και είχαν κρύψει ποσόστητες ακόμη και στο προαύλιο του διδακτηρίου, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και έρχονται στο φως γεγονότα συγκλονιστικά.

Ο πατέρας της πενταμελούς οικογένειας καθηγητής που διδάσκει εκτός Πατρών νιώθει πως έχει χάσει τα πάντα. Μια ζωή πάλευε για τα τρία του παιδιά, μαζί με την σύζυγό του, επίσης εκπαιδευτικό και τελικά μέσα σε λίγες ώρες… τα τρία βρέθηκαν με χειροπέδες και ο ίδιος κατηγορούμενος για παραμέληση ανηλίκου.

Η σύζυγός του είναι σε τραγική κατάσταση και είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειεας που βρίσκεται εκτός κρατητηρίου.

Ο 13χρονος, ο μικρός γιος της οικογένειας, εξωθείτο από τον ίδιο του τον αδελφό, ο οποίος έφθανε στο σημείο να τον χτυπά κιόλας για να κάνει το «βαποράκι» μέσα στο σχολείο. Άλλοι πάλι, από την παρέα των «4» ενηλίκων «ντίλερς» τον απειλούσαν ακόμη… και με την ζωή της μάνας του. Η ιστορία της οικογένειας όπως αυτή εξελίχθηκε μετά την σύλληψη του μεγαλύτερου γιου πριν καιρό:

- Ο μεγαλύτερος γιος συλλαμβάνεται για ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ. Είχε ήδη μπλέξει με ναρκωτικά. Κάνει φυλακή και στη συνέχεια αποφυλακίζεται.
- Με την αποφυλάκισή του συνεχίζει και πουλά ναρκωτικά. Βάζει στο «παιγνίδι» τον 13χρονο αδελφό του.
- Ο μικρός χωρίς καν να καταλαβαίνει τι κάνει και εκβιαζόμενος από τους μεγαλύτερους μετατρέπεται σε «βαποράκι». Ακόμη και τις αργίες, όταν το σχολείο είναι κλειστό, πηδάει τα κάγκελα, πηγαίνει στην «καβάντζα», παίρνει ναρκωτικά και τα δίνει στον αδελφό του ή τους άλλους για να τα πουλάνε σε κάποιους, συνήθως στην Πλατεία Αγιαλεξιώτισσας.
- Η αδελφή τους επείσθη από τον κρατούμενο μεγαλύτερο αδελφό της, να του μεταφέρει ναρκωτικά μέσα στο κρατητήριο. Οντως τα βάζει μέσα σε ένα κρουασάν και τα πηγαίνει το βράδυ του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν τι γίνεται, εντοπίζουν τις ποσότητες και την συλλαμβάνουν. Πρόκειται για μία κοπέλα που προ μηνών είχε γίνει ρεπορτάζ καθώς είχε κολυμπήσει και είχε σώσει άνθρωπο από πνιγμό στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου.
- Ο πατέρας συλλαμβάνεται και του ασκείται δίωξη αμέσως μετά την σύλληψη του ανήλικου – μικρότερου παιδιού του.

Διαβάστε επίσης