Ηλεία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού - Τον ψάχνουν για 8η ημέρα

Οι ελπίδες πλέον έχουν λιγοστεύει δραματικά

Δίχως να έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του 45χρονου αγνοούμενου οδηγού του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Αχέροντα στο Πλουτοχώρι Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι έρευνες από τις αρχές με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας των τελευταίων ετών από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, αν αναλογιστεί κανείς πως σε αυτή έχουν συμμετάσχει όλες αυτές τις ημέρες περισσότεροι από 220 πυροσβέστες. Πυροσβέστες από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν Ηλείας, η 6η Ε.Μ.Α.Κ, η 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε, δύτες του Π.Σ, ιχνηλάτες, βάρκες, drones, πεζοπόρα τμήματα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία, έχουν ψάξει κάθε σπιθαμή της περιοχής για τον αγνοούμενο 45χρονο οδηγό.

Οι ελπίδες πλέον έχουν λιγοστεύει δραματικά, με τους πυροσβέστες ωστόσο να έχουν υποδείξει κατά μήκος του Ποταμού μερικά δύσκολα σημεία για να ελεγχθούν από μηχανήματα έργων, εάν αυτό είναι εφικτό, όπου είτε το βάθος σε αυτά είναι μεγάλο, είτε έχουν δημιουργηθεί κατολισθήσεις, είτε έχουν πέσει μεγάλοι κορμοί, όπως μεταδίδει το patrisnews.

Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν ακόμα στο σημείο μέρα και νύχτα συνεχίζοντας τις έρευνες, ενώ είναι και σε επαφή με τους πολίτες σε περίπτωση που υπάρξει κάποια πληροφορία από αυτούς.

Πλέον, οι έρευνες αναμένεται να στραφούν στο χείμαρρο της Κόβιτσας, στις παρόχθιες περιοχές και στον Αλφειό ποταμό μέχρι τις εκβολές του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, μέχρι να υπάρξει η εντολή διακοπής τους.

Ακόμα, να σημειωθεί πως έχει τεθεί μια πρόταση που αφορά το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και την αποστολή από αυτόν σχετικού εγγράφου προς τη ΜΟΜΑ στην Αθήνα για να έρθουν δυο μεγάλα μηχανήματα και να ξεκινήσουν εκσκαφές στο σημείο.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ