Βόλος: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος

Η μικρή έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι

Ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την έξοδό του από τη χώρα αφέθηκε ο 33χρονος οδηγός μηχανής, που το βράδυ του Σαββάτου παρέσυρε 54χρονο στην οδό Ιάσονος, στον Βόλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά του.

Ο 33χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Νίκο Παπαπέτρο, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, υποστηρίζοντας, πως δεν οδηγούσε επικίνδυνα και ο μόνος ελιγμός που έγινε από πλευράς του, ήταν για να αποφύγει τον 54χρονο με το βρέφος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, πως ο 54χρονος κινήθηκε στη μέση του δρόμου και εκτός διάβασης πεζών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος οδηγός της μηχανής κατά την προανάκριση είπε, ότι είδε τον 54χρονο παππού του βρέφους ξαφνικά μπροστά του, στη μέση του δρόμου και φρενάρισε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Η νεκροψία έδειξε, πως η μικρή έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι. Η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 4 μηνών βρέφους έκανε λόγο για βαριά κάκωση κεφαλής, «συμβατή με πτώση εξ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί του οδοστρώματος».

Ο Βόλος θρηνεί για το αδικοχαμένο βρέφος, ενώ η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε λίγο μετά τις 11:00 σήμερα, στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο «Κούκος», όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Το κοριτσάκι ήταν αβάπτιστο και δεν έγινε κανονική κηδεία, αλλά διαβάστηκε ευχή πάνω από το μνήμα του.

 

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ