Φτιάξτε τα πιο ζεστά πιάτα του κόσμου

Γεμίζουμε το πιάτο μας με πιάτα απ’ όλο τον πλανήτη, που μας «ζεσταίνουν» το στομάχι και την ψυχή.

Μπορς από την Ουκρανία
Ίσως το πιο διάσημο πιάτο της Ουκρανίας, το μπορς (Borscht) είναι μια απλή σούπα από ζωμό κόκαλου ή κρέατος, σωταρισμένα λαχανικά, παντζάρι και χυμό παντζαριού που έχει υποστεί ζύμωση. Ως σούπα είναι ούτως ή άλλως comfort, αλλά πέραν τούτου, υπάρχει και σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, με ζωμό από ψάρι ή λαχανικά. Αυτό, όμως, που παραμένει πάντα ίδιο είναι το παντζάρι και ο χυμός του.

Chili con carne από το Μεξικό
Τα πικάντικα φαγητά σίγουρα μας προσφέρουν μια ζεστασιά παραπάνω και το Chili con Carne είναι σίγουρα από αυτά τα φαγητά. Πρόκειται για έναν πικάντικο ζωμό με πιπεριές τσίλι, μοσχαρίσιο συνήθως κιμά και προσθήκες όπως ντομάτα, φασόλια, σκόρδο, κρεμμύδι, κύμινο. Το πιάτο προέρχεται από βόρειο Μεξικό ή το νότιο Τέξας και μπορεί να αξιοποιηθεί ως συνοδευτικό, γαρνιτούρα σε κάποιο πιάτο ή να προστεθεί σε ζωμούς και σάλτσες. Κι αν δεν καταναλώνετε κρέας, μπορείτε να το δοκιμάσετε με τόφου, κινόα, πατάτες και άλλες εναλλακτικές, με την παρουσία πρωτεΐνης από τα φασόλια.
Γκούλας από την Ουγγαρία
Παραδοσιακή κρεατόσουπα ουγγρικής καταγωγής, το γκούλας παρασκευάζεται με κρέας, παραδοσιακά μοσχάρι, το οποίο σιγοβράζεται σε ζωμό με πάπρικα, συνήθως μαζί με κρεμμύδια, πιπεριές, λαχανικά, μπόλικα μπαχαρικά και περιστασιακά ντομάτες. Σε άλλες χώρες μπορεί να τη συναντήσετε πιο παχύρρευστη, αλλά η αυθεντική ουγγρική γκούλας είναι πιο ρευστή και σερβίρεται συχνά με noodles αυγού.

Κρεμμυδόσουπα από τη Γαλλία
Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, η κρεμμυδόσουπα θεωρείται η… βασίλισσα όλων των σουπών. Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία της είναι σούπα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ζωμό, η οποία σερβίρεται αχνιστή, με ένα μεγάλο κρουτόν με λιωμένο τυρί.

Φασολάδα από την Ελλάδα
Το εθνικό μας φαγητό είναι ταυτόχρονα απολύτως χειμερινό και comfort, με υψηλή διατροφική αξία και νοστιμιά, χωρίς να περιέχει κρέας, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο και για χορτοφάγους και vegan. Τα βασικά υλικά του είναι τα φασόλια, το καρότο, το σέλινο και ο πελτές ντομάτας, αλλά μπορείτε να «παίξετε» και με άλλα υλικά, όπως πράσο, μπούκοβο κ.ο.κ.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ