Α. Παναγιωτόπουλος: «Εκτινάχθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους»

Ερώτηση στη Βουλή

Στη βουλή φέρνουν με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Πολύ ανησυχητική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημόσιων νοσοκομείων προς τους ιδιώτες προμηθευτές τους» είκοσι (20) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας, Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. και Α’ Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Με αναφορά σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο πρόσφατο δελτίο μηνιαίων στοιχείων γενικής κυβέρνησης επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης η εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους  για φάρμακα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με την αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024 να ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Υπογραμμίζεται δε ότι τα χρέη των νοσοκομείων του ΕΣΥ προς του προμηθευτές τους, μαζί με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, αντιστοιχούν περίπου στο 70% συνόλων των χρεών της γενικής κυβέρνησης.

Τέλος, τονίζεται ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της διαλύει ταυτόχρονα και το δημόσιο σύστημα υγείας και τις ιδιωτικές μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις που προμηθεύουν το δημόσιο, ενώ στα ερωτήματα ερωτάται ο υπουργός πώς φτάσαμε ως εδώ και ποια άμεσα μέτρα θα λάβει.

Διαβάστε επίσης