Βαγγέλης Καραχάλιος: Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ και οι μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος

Κατά την παρουσία του στο Roadshow του ΤΕΕ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος το πρωί της Μ. Δευτέρας κατά την παρουσία του στο Roadshow του ΤΕΕ που μετά την Πύργο την Κυριακή των Βαΐων (Θεματικό Πάρκο Ξυστρή) βρέθηκε στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, παρόντος και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργου Στασινού. 

Όπως είναι γνωστό, με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις με στόχο να μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας τον τελευταίο αιώνα.

IMG_2183.jpg

Στη δήλωση του ο κ. Καραχάλιος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια διαρκούς προσφοράς στην ανάπτυξη της χώρας και στην ευημερία των πολιτών. Συμπληρώνει έναν αιώνα στην υπηρεσία της κοινωνίας και της οικονομίας, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που μεταμόρφωσαν τη χώρα και εκτίναξαν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Στη δική μας περιοχή, τα τελευταία χρόνια, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας έβαλε την επιστημονική του σφραγίδα σε έργα οραματικού χαρακτήρα όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Ολυμπία Οδός και η επέκταση της έως τον Πύργο, το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, τα νέα λιμάνια της Πάτρας και του Αιγίου κ.α. Υποδομές στρατηγικής σημασίας που ενίσχυσαν την παραγωγική δομή και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής».

IMG_2194.jpg

Και πρόσθεσε ότι μπροστά υπάρχουν εξίσου σπουδαία έργα ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα όπως η υπογειοποίηση του τρένου και η σύνδεση του με το λιμάνι της Πάτρας, η έλευση του Φυσικού Αερίου, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αχαΐα και στην Ηλεία, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, έργα για την διάβρωση των ακτών και έργα ενεργειακών υποδομών κ.α. «Και φυσικά το ΤΕΕ δεν είναι μόνο ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας», σημείωσε ακόμη ο κ.Καραχάλιος.

Και συνέχισε: «Είναι και ο καθημερινός Σύμβουλος και Συνεργάτης των συναδέλφων μηχανικών και ο φορέας που στέκεται υποστηρικτικά δίπλα τους σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο από νέες προκλήσεις, από νέα δεδομένα αλλά και από νέες ευκαιρίες. Σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, με το βλέμμα σταθερά προσανατολισμένο στο μέλλον, θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα,  ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τον χαρακτήρα του ως φορέα ισχυρού, μαχητικού, ανοικτού και σύγχρονου προς όφελος των μηχανικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας»

Διαβάστε επίσης