Ο Ντε Ρόσι στον πάγκο της Ρόμα έως τον Ιούνιο

Νέος προπονητής της ομάδας

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι είναι ο νέος προπονητής της Ρόμα, αναλαμβάνοντας τον Ζοζέ Μουρίνιο που απολύθηκε το πρωί της 16ης Ιανουαρίου. Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου, ο οποίος σε δυόμισι σεζόν στην πρωτεύουσα κέρδισε ένα Conference κι έχασε έναν τελικό Europa League, ο σύλλογος εξέδωσε νέο δελτίο τύπου για να ανακοινώσει την πρόσληψη του πρώην μέσου με συμβόλαιο ως τις 30 Ιουνίου 2024. 

Η μοναδική εμπειρία του Ντε Ρόσι ως προπονητής ήταν μέχρι στιγμής με τη Σπαλ στη Serie B, όπου ήταν προπονητής μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023 με απολογισμό τρεις νίκες σε 16 αγώνες πρωταθλήματος.

«Μετά από 18 χρόνια ως ποδοσφαιριστής των "Τζιαλορόσι", ο Ντε Ρόσι θα επιστρέψει στον ρόλο του προπονητή και θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο μας στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Βερόνα το απόγευμα του Σαββάτου στο "Ολίμπικο"», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου της πρωτεύουσας.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να παραδώσουμε την τεχνική ευθύνη της Ρόμα στον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, καθώς πιστεύουμε ότι η ηγετική προσωπικότητα και η φιλοδοξία που τον χαρακτήριζαν πάντα μπορούν να είναι καθοριστικές για να κυνηγήσει τους στόχους που έχει μπροστά της η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν», υπογράμμισαν οι Νταν και Ράιαν Φρίντκιν. 

«Γνωρίζαμε τον άρρηκτο δεσμό που ενώνει τον Ντανιέλε με τον σύλλογο, αλλά ο ενθουσιασμός με τον οποίο αποδέχτηκε αμέσως αυτή την πρόκληση για τους επόμενους μήνες μας έπεισε περαιτέρω για την ικανότητά του να είναι οδηγός για τους παίκτες και περήφανος εκπρόσωπος των αξιών αυτής της ομάδας. Καλώς ήρθες σπίτι, Ντανιέλε».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Φρίντκιν που μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Ρόμα: από την πλευρά μου δεν γνωρίζω άλλο δρόμο πέρα από αυτόν της καθημερινής θυσίας και της ανάγκης να δίνω ό,τι έχω μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας περιμένουν από τώρα έως το τέλος της σεζόν», δήλωσε ο Ντε Ρόσι. 

«Η συγκίνηση που μπορώ να καθίσω στον πάγκο μας είναι απερίγραπτη, όλοι ξέρουν τι είναι η Ρόμα για μένα, αλλά η δουλειά που μας περιμένει όλους μας έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν έχουμε χρόνο, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παλέψουμε για τους στόχους μας και για να τους πετύχουμε. την προσπάθεια να τους πετύχουμε: είναι οι μόνες προτεραιότητες που έχουμε θέσει εγώ και το επιτελείο μου».

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ