Οπαδική βία: Προφυλακίστηκε 22χρονος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη - Συνολικά εννέα πρόσωπα οδηγήθηκαν στη φυλακή


Στους εννέα ανέρχονται πλέον οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και για τη δολοφονία το αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το απόγευμα της Κυριακής (28/4) στο πλαίσιο της μεγάλες ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ένας 22χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να είναι εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού αλλά και πρόσωπο που παρακίνησε τους άλλους συγκατηγορούμενους του να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Έτσι από χθες Σάββατο που ξεκίνησαν οι απολογίες και μέχρι αυτή την ώρα ο αριθμός των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ανέρχεται στους εννέα.

Ειδικότερα για τον 22χρονο που κρίθηκε πριν από λίγο προσωρινά κρατούμενος το κατηγορητήριο αναφέρει μεταξυ άλλων τα εξής: «Εδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη "Μελίνα Μερκούρη", μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Επιπλέον ο 22χρονος «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των "πολεμοφόδιων" στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη».

Επιρόσθετα κατα τη δικογραφία ο 22χρονος μαζί με έναν συνομήλικο συγκατηγορούμενό του «είναι αυτοί που μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται ο 22χρονος «εισήλθε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, κατευθύνθηκε σε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο που ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν "ΝΕΑ 7 LIOSIA" και "KAMATERO" και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».

Οι απολογίες συνεχίζονται.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ