Βοιωτία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον πυροβολισμό του 17χρονου Ρομά

Ένταση σε Θήβα και Αλίαρτο

Από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας, στην οποία κατέληξε η σφαίρα από το όπλο του 41χρονου αστυνομικού επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην περιοχή του Αλιάρτου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η βολή πραγματοποίηθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ στον 17χρονο δεν διαπιστώθηκαν χτυπήματα στα πλευρά. Ωστόσο είχε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες ενδεχομένως να προκληθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος.

Τέλος, από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν το όπλο στο 17χρονο.

Ένταση σε Θήβα και Αλίαρτο

Στο μεταξύ, τεταμένο είναι το κλίμα σήμερα, Τρίτη (14.11.23) στη Θήβα, στην Αλίαρτο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι κινητοποιήσεις των Ρομά και άλλων για το θάνατο του 17χρονου είναι στο αποκορύφωμά τους.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι συμμαθητές του 17χρονου από το ΕΠΑΛ της Θήβας που είναι σε κατάληψη.

Για περισσότερο από δύο ώρες διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων της Θήβας, ζητώντας να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος.

Μέχρι το ξημέρωμα ήταν αναμμένες οι φωτιές στην Αλίαρτο και ιδιαίτερα στην έξοδο του επαρχιακού δρόμου προς τη Θήβα. Από νωρίς το βράδυ Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν βάλει φωτιές κοντά στο δρόμο Θήβας -Λειβαδιάς ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν από πολύ νωρίς στη συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμη και σήμερα το πρωί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή είναι προβληματική καθώς υπάρχουν ομάδες Ρομά που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν.

 

ΠΗΓΗ Newsit

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ