Βοιωτία: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον θάνατο από πυροβολισμό του 17χρονου Ρομά - Πήρε προθεσμία, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Συγγενείς του νεαρού έξω από τα δικαστήρια

Στα δικαστήρια της Θήβας προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο  αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κρατείται για τον θάνατο από πυροβολισμό του 17χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη το βράδυ του Σαββάτου στη Βοιωτία.

Ο 41χρονος έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα για την ερχόμενη Πέμπτη.

 οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εκτέλεσης.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του νεαρού Ρομά, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του 17χρονου δεν προήλθε από εκπυρσοκρότηση αλλά από πυροβολισμό του αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά σημειώματα της Αστυνομίας όλα συνέβησαν ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενώ ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού Ρομά έλαβε χώρα στις 23.45, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, όταν, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επιχείρησε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και αυτό εκπυρσοκρότησε.

«Ειδικότερα στις 11/11/2023 και ώρα 23:15, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ ο 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου, εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας με υπηρεσιακό επιβατικό όχημα, ενήργησε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα), ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε με αυτά και διέφυγε, κινούμενος προς Θήβα μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Το ως άνω όχημα ακολουθήθηκε από τον ανωτέρω αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν αρχικά από το Κέντρο R/T της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και ακολούθως η Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας, κατά τις ώρες 22:00-06:00 και βρισκόταν στην περιοχή της Θήβας, η οποία κινήθηκε προς Αλίαρτο, μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Στο ύψος της διασταύρωσης Καναβαρίου -επί της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς-Θηβών- η Α’ ΟΠΚΕ, αποτελούμενη από έναν 41χρονο αρχιφύλακα και έναν 43χρονο υπαρχιφύλακα, οι οποίοι κινούνταν με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, εντόπισαν το διαφεύγον όχημα, το οποίο εκ νέου δεν συμμορφώθηκε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ Και και εξήλθε της εν λόγω επαρχιακής οδού, κινούμενος προς Δομβραίνα Βοιωτίας.

Περί ώρα 23:45 της ίδιας, το εν λόγω όχημα, ενώ συνέχισε να ακολουθείται από την Α’ ΟΠΚΕ, εισήλθε στην Τ.Κ Λεονταρίου Βοιωτίας, όπου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ως εκτούτου ακινητοποιήθηκε.

Κατόπιν τούτου προσέγγισαν το σημείο οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, ο αρχιφύλακας πλησίασε το ύποπτο όχημα κρατώντας το ιδιωτικό ατομικό του πιστόλι, ο οδηγός του οχήματος ηλικίας 18 ετών εξήλθε αυτού και επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού το οποίο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο αριστερό άνω άκρο και στον τράχηλο. Ο θανάσιμα τραυματισθείς, μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών. Στο όχημα επέβαιναν πέραν του θανόντος ως συνοδηγός ο αδερφός του 16 ετών και ως συνεπιβάτες μια 16χρονη και η αδερφή της 15 ετών».

 

Με πληροφορίες από protothema, newsit

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ