Τερίμ: «Δεν τα παρατάμε, θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος» – Χωρίς Μπερνάρ και Χουάνκαρ ο ΠΑΟ κόντρα στον Άρη

Ο Φατίχ Τερίμ προσπάθησε -στη γενικότερη προσπάθεια ανασυγκρότησης του Παναθηναϊκού μετά την σκληρή ήττα της περασμένης Τετάρτης απ’ την ΑΕΚ- να ανορθώσει την ψυχολογία και το φρόνημα των παικτών του «τριφυλλιού» τονίζοντας στις καθιερωμένες δηλώσεις του στην Cosmote TV πως όσο υπάρχουν ακόμη πιθανότητες οι «πράσινοι» δεν θα τα παρατήσουν στα ματς που απομένουν ως το φινάλε.

«Στη ζωή δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα περιμένεις. Μπορούν να συμβούν διάφορα. Δυστυχώς μας έχουν προκύψει τραυματισμοί, αλλά και τιμωρίες, καθώς συμπλήρωσαν παίκτες κίτρινες κάρτες και δεν θα μπορέσουν ν’ αγωνιστούν. Ο αγώνας με τον Άρη είναι για εμάς μια πολύ καλή ευκαιρία για ν’ αλλάξουμε το κλίμα και να επανέλθουμε στην κατάσταση που θέλουμε. Όπως η ίδια η ζωή έτσι και οι αγώνες έχουν συνέχεια.

 

Την Κυριακή (σ.σ. 28/4) θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο, να κερδίσουμε και να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε να βρισκόμαστε. Ετοιμαζόμαστε μαζί με τους παίκτες όσο καλύτερα γίνεται, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τον Άρη.

Δυστυχώς στη ζωή υπάρχουν αποτελέσματα που δεν τα περιμένεις ποτέ και οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα» τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μιλώντας στο pregame της εκπομπής SportShow ενόψει του αυριανού (28/4, 20:30) αγώνα με τον Άρη και πρόσθεσε για τα ματς που ακολουθούν:

«O Άρης είναι πολύ σημαντικός αντίπαλος. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στα playoffs στα ματς που παίξαμε, απέδειξε ότι είναι μια καλή ομάδα. Αντιστοίχως την Κυριακή (σ.σ. σήμερα), αλλά και στον τελικό Κυπέλλου το περιμένουμε αυτό και το θέμα είναι πως για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει στους επόμενους τρεις αγώνες να πάρουμε εννιά βαθμούς.

Πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, είχαμε περισσότερες πιθανότητες για να πάρουμε το πρωτάθλημα, τώρα μπορεί να έχουμε χάσει αρκετές από αυτές, αλλά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα εμείς θα είμαστε εκεί για να το “κυνηγήσουμε”.

Χωρίς να σκεφτόμαστε, ούτε τους τραυματίες, ούτε τους παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν. Με αυτούς που έχουμε στη διάθεση μας και τους οπαδούς μας, μέσα στο γήπεδο μας θα πάμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Φτάνοντας στον Μάιο θα σκεφτούμε πιο αναλυτικά για όλη την ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα επίπεδο που πρέπει να λειτουργούμε όλοι μαζί και να σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, θα είναι δύσκολο, αλλά μαζί με τους παίκτες πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Υπάρχει μια πάρα πολύ απλή έκφραση. Όσο έχεις πιθανότητες, πρέπει να τις “κυνηγήσεις”. Και εμείς αυτό θα κάνουμε.

Δεν είναι στον χαρακτήρα μου και στις ομάδες που έχω προπονήσει να τα παρατάμε. Ξέρουμε πως ο δρόμος δεν είναι εύκολος, πρέπει να κερδίσουμε δύσκολους αγώνες. Αλλά όπως είπα, εμείς δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και θα το “κυνηγήσουμε” μέχρι το τέλος».

Η αποστολή για το ματς με τον Άρη

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (27/4) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (28/4, 20:30) αγώνα με τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 8η αγωνιστική των play off, με τον Φατίχ Τερίμ να μην έχει στη διάθεσή του τον Μπερνάρ (έκανε ατομικό, για να ξεπεράσει στο 100% την ενόχληση που είχε στους οπίσθιους μηριαίους μύες) και τον Χουάνκαρ που έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Από εκεί και πέρα, ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού άφησε ξανά εκτός για αγωνιστικούς λόγους τους Σένκεφελντ -παρά το γεγονός πως δεν έχει πολλές επιλογές στους στόπερ, καθότι θα λείψουν οι τιμωρημένοι Γεντβάι και Ακαϊντίν- και τον Αϊτόρ. Στον αντίποδα, επέστρεψαν στην αποστολή οι Μαντσίνι και Ρουμπέν Πέρεθ.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας κι ολοκλήρωσαν με τακτική. Το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Τερίμ ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στην αποστολή. Στη λίστα είναι οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Βέρμπιτς.