Ρόδος: Εντοπίστηκαν από το Λιμενικό 22 μετανάστες, ανάμεσά τους και ανήλικοι - Συνελήφθησαν 9 διακινητές

Κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο σκάφος και τα πλαστά έγγραφα

Συνολικά 22 μετανάστες εντοπίστηκαν από το Λιμενικό σε σκάφος στην θαλάσσια περιοχή «Λίνδος» ανατολικά της Ρόδου, το οποίο κατευθυνόταν προς την περιοχή των Στεγνών.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης (10/08) η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε για ύπαρξη ύποπτου σκάφους στην συγκεκριμένη περιοχή. Άμεσα, μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εντόπισε Ι/Φ σκάφος, 22 αλλοδαπούς (9 άνδρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικοι) το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της ν. Ρόδου.

Σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο σύνολο τους οι επιβαίνοντες στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή των 9 ανδρών – κυβερνητών – διακινητών βρέθηκαν συνολικά 19 πλαστές ταυτότητες διάφορων Ευρωπαϊκών χωρών.

Το ανωτέρω ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου συνοδεία του Ναυαγοσωστικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου και συνελήφθησαν οι 9 άνδρες αλλοδαποί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο σκάφος και τα πλαστά έγγραφα.

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ