Γλυκό κουταλιού με ελιές, ντομάτες και κάππαρη

 

Υλικά

Βάρος: για περίπου 500-600 γρ.

 400 γρ. φρέσκος χυμός ντομάτας
 250 γρ. ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική
 30 γρ. χυμός λεμονιού
 150 γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
 100 γρ. κάππαρη
 20 φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη.
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και τον βασιλικό. Σιγοβράζουμε μέχρι το γλυκό να ζελάρει.
Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ