Πάτρα: "Πάει" για το Δήμο ο Νίκος Νικολόπουλος; Ποιες κινήσεις γίνονται

Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων ο Νίκος Νικολόπουλος; Το ερώτημα που τις τελευταίες ημέρες τίθεται μετά τις «κινήσεις» που γίνονται από συνδικαλιστές , χωρίς όπως δηλώνει ο ίδιος να είναι σε …γνώση του!

Οι απανωτές δηλώσεις και άρθρα που είτε «φωτογραφίζουν» , είτε αναφέρουν ευθέως το όνομα του αχαιού βουλευτή, ως λύση για το Δήμο της Πάτρας, έχουν προκαλέσει συζητήσεις για τις μελλοντικές πολιτικές στοχεύσεις του.

Η πορεία από το ‘80

Ο ίδιος ανέκαθεν υπογράμμιζε πως διακαής πόθος του ήταν ο δημαρχιακός θώκος. Αλλωστε ξεκίνησε την πολιτική του πορεία από την Αυτοδιοίκηση. Το 1986 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Κωνσταντίνου Γούδα και είχε εκλεγεί μάλιστα πρώτος σε ψήφους. Ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος, χωρίς να τα καταφέρει, απέναντι στον Ανδρέα Καράβολα.

Σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του, αλλά όπως σημειώνει για να είναι εκ νέου υποψήφιος θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες θετικές προϋποθέσεις.

Τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εκτός στόχευσης του δημαρχιακού θώκου, η σφοδρή αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για το σπίτι του στα Αραχωβίτικα, που είχε σαν αποτέλεσμα να εμπλακεί στο θέμα και ο Δημήτρης Κουτσούπας. Συγκεκριμένα ο ΓΓ του ΚΚΕ μιλώντας, προ καιρού, στην Πάτρα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Νίκο Νικολόπουλο, κάνοντας λόγο για «κανίβαλους και νεκρόφιους του αντικομμουνισμού που επιτίθενται στον Πελετίδη».

«Μπαράζ» παρεμβάσεων

Συνέχεια, ωστόσο, δεν είχε η κόντρα και όλοι θεώρησαν πως απομακρύνεται ο στόχος του κ. Νικολόπουλου για την υποψηφιότητα. Όμως τις τελευταίες ημέρες αρχικά από τον

συνδικαλιστή της ΔΕΗ Θεόδωρο Κανελλόπουλο, που με ανακοίνωσή του θεωρούσε καταλληλότερο υποψήφιο για την ευρύτερη φιλελεύθερη παράταξη τον αχαιό πολιτικό και στην συνέχεια από τον επιμελητηριακό σύμβουλο, επιχειρηματία Αντώνη Κουνάβη, που «φωτογράφιζε» σε άρθρο του τον Νίκο Νικολόπουλο, αλλά και τον

Γιώργο Τσιμέκα, Γ.Γ. της Ομοσπ. Βιομ. Εργατ/κων Σωματείων (Ο.Β.Ε.Σ.), και μέλους του Δ.Σ. του Ε.Κ. Πάτρας το ζήτημα επανέρχεται.

Μπορεί ο ανεξάρτητος βουλευτής να δηλώνει άγνοια για τις ενέργειες αυτές όμως θεωρείται πως γίνονται με την σύμφωνη γνώμη του.

«Εχθρός της Πάτρας»

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του Προέδρου της ΝΔ, που τον χαρακτήρισε «εχθρό της Πάτρας» για την θέση του σχετικά με την ίδρυση Νομικής Σχολής., προκαλώντας μούδιασμα στα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Θα είναι τελικά υποψήφιος ο Νίκος Νικολόπουλος; Το ερώτημα σίγουρα θα απαντηθεί όταν και η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει τη θα πράξει με τις δημοτικές εκλογές στην Πάτρα, καθώς η απουσία θέσης έχει δημιουργήσει φυγόκεντρες δυνάμεις μέσα στην παράταξης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ