Σύννεφα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΡΑΠ για το δήμο της Πάτρας- Επιστολή από διαμαρτυρόμενους με αιχμές περί κομματικής χειραγώγησης της παράταξης

Σύννεφα στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΡΑΠ, το οποίο συνεδρίασε για την νομιμοποίηση της υποψηφιότητας του Γιώργου Ρώρου για τον δήμο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μέλη του Συντονιστικού της ΡΑΠ δυσαρεστημένα από τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν, είτε έχουν  αποστασιοποιηθεί, είτε αποχώρησαν από το όργανο. Οι περισσότεροι μάλιστα από τους αποχωρήσαντες, υπέγραψαν κείμενο που καταγγέλλει την παραβίαση των διαδικασιών λειτουργίας και επιλογής υποψηφίου κάνοντας λόγο για έμμεση επιβολή της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ που ακυρώνει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της ΡΑΠ, ενώ απειλήθηκε ακόμη και η απαρτία της συνεδρίασης.

Το κείμενο, το οποίο υπέγραφαν τα διαμαρτυρόμενα στελέχη που αποχώρησαν ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η ΡΑΠ ήταν εκ της ιδρύσεώς της μια αυτοδιοικητική παράταξη χωρίς επιρροή από τους κομματικούς μηχανισμούς, κάτι που δεν τηρήθηκε κατά τις διαδικασίες επιλογής επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Μεταξύ άλλων η επιστολή που διανεμήθηκε στα μέλη που ήταν παρόντα, ανέφερε ότι οι προσπάθειες κοινής καθόδου στις εκλογές με άλλες παρατάξεις απέτυχε καθώς οι προσεγγίσεις υπονομεύονταν. 

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Ρώρος είναι ένα κομματικό στέλεχος και η επιλογή του δεν ήρθε προς συζήτηση στην παράταξη αλλά αναγγέλθηκε από Σκουρλέτη όταν αυτός ήρθε στην Πάτρα ενώ γίνεται λόγος για χειραγώγηση της ΡΑΠ που οδηγήθηκε στην επικύρωση προαποφασισμένης υποψηφιότητας, με αποτέλεσμα να καταπατηθούν οι διαδικασίες, και να ισοπεδωθούν τα μη κομματικά στελέχη της ΡΑΠ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ