Χαμός με τον πλάτανο στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας - Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες γιατί "ξεριζώθηκε" - ΦΩΤΟ

ΟΜΌΦΩΝΗ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΗς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τί συνέβη με τον πλάτανο που είχε φυτευτεί πριν από χρόνια στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας; Γιατί ξεριζώθηκε; Η κοινωνική αναστάτωση που προκλήθηκε μεγάλη. Αχαγιώτες, απαθανάτιζαν το κενό στην πλατεία και ζητούσαν εξηγήσεις. Η αντιπολίτευση του Π. Κουνάβη, πιο σκληρή:

«Λοιπόν ομοφώνως εισηγήθηκε η τοπική κοινότητα το ξερίζωμα του πλατάνου στην Επιτροπή ποιότητας Ζωής διότι δεν μεγάλωνε, και αυτή το αποδέχθηκε ομοφώνως.Μπράβο ξεφτέρια μου!Έτσι να αποφασίζετε καταστρέψετε τα πάντα ομοφώνως!»

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Βασίλης Γκοτσόπουλος, μας παρέπεμψε στη σχετική απόφαση της επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η συνεδρίαση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία:

Παρόντες Απόντες

Γκοτσόπουλος Βασίλειος (πρόεδρος)
Μπαχράς Ι. Ξενοφών
Μυλωνάς Νικ. Παναγιώτης
Καμπέρος Γεωρ. Ηλίας
Ορλώφ Ιωαν. Κυριάκος

 

Κοκκίνη Αλεξ. Πατρούλα
Τραχάνης Ανδ. Σπυρίδων

(οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν νόμιμα)

Ο Βασίλης Γκοτσόπουλος έδωσε τον λόγο στον Ξ. Μπαχρά πρόεδρο του Ο.Τ.Α.Δ. ο οποίος εισηγούμενος το μοναδικό  θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης περί: «Μεταφύτευση δένδρου από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα της Δ.Ε. Δύμης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας», ζήτησε την συζήτησή του ως κατεπείγοντος. Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ενέκριναν ομόφωνα τη συζήτηση του θέματος ως κατεπείγοντος.

Στην συνέχεια έθεσε υπόψη των μελών της Επιτροπής την αριθ. 18/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας και το αριθ. πρωτ. 507/18-06-2018 έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης σχετικά με το θέμα και ζήτησε από τα μέλη να εγκρίνουν την μεταφορά του δέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα  διότι  όπως έχει διαπιστωθεί δεν αναπτύσσεται σε σχέση και με τα υπόλοιπα δέντρα που είχαν φυτευτεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αλλά για την καλύτερη λειτουργικότητα του χώρου της πλατείας.

Κατόπιν των ανωτέρω ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε: «πάγια τακτική μου ως πρόεδρος της Επιτροπής είναι να σέβομαι  τις αποφάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων,  ως εκ τούτου και δεδομένου ότι δεν απαιτείται άδεια για την μεταφορά του δέντρου, όπως βεβαιώνει και η αρμόδια υπηρεσία, προτείνω να γνωμοδοτήσουμε θετικά στο αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας». 

Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν παρατηρήσεις για την καταλληλότητα του  χρόνου που γίνεται η μεταφορά κατά πόσο θίγεται ο όγκος του πρασίνου της πλατείας και ότι θα έπρεπε να παραβρίσκονται και τα μέλη της Επιτροπής που κατοικούν στην Κάτω Αχαΐα για να εκφέρουν τις απόψεις τους.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος είπε ότι συμφωνεί με τις απόψεις των μελών όμως το γεγονός ότι το δένδρο δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη ανάπτυξη και «εφόσον δεν καταστραφεί κατά την μεταφορά συμφωνώ».

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου Ο.Τ.Α.Δ. και έλαβε υπόψη της: α΄) το άρθρο 73 του Ν. 3852/2010, β΄) την αριθ.18/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας, γ΄) το αριθ. πρωτ. 507/18-06-2018 έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης, δ΄) τις παρατηρήσεις των μελών της

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Γνωμοδοτεί θετικά για την  μεταφύτευσης σε άλλο σημείο της πόλεως του πλάτανου που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Παπαγιαννοπούλου και συγκεκριμένα στο χώρο του σταθμού της πυροσβεστικής (ΣΕΔΙΠ) στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου προκειμένου να αναπτύσσεται καλύτερα και για την καλύτερη λειτουργικότητα του χώρου της πλατείας.

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ