Νέα συνάντηση σήμερα Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη για να ξεπεραστούν τα εμπόδια

να βρεθεί λύση στο νομικό και χρηματοδοτικό κενό που δημιούργησε η καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποφάσεων.

Πιο κοντά στην "πηγή”, δηλαδή στην απόκτηση της Μαρινόπουλος, βρίσκεται από χθες η οικογένεια Σκλαβενίτη. Ωστόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν δημοσιεύθηκαν στο δελτίο δικαστικών δημοσιεύσεων έως και την περασμένη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι αποφάσεις στα σχέδια εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M, οι οποίες όπως έγινε γνωστό εχθές Δευτέρα έχουν εκδοθεί, ενεργοποιήθηκαν αυτόματα οι διαλυτικές αιρέσεις που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις, όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι στο Capital.gr.

Σημειώνεται πως με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει τα εμπλεκόμενα μέρη, θα πρέπει έως τις 14 Φεβρουαρίου να έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί οι αποφάσεις, να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών και πρωτόδικα, εάν υπήρχαν τριτανακοπές, να είχαν συζητηθεί. 

Με δεδομένο ότι οι αποφάσεις δεν δημοσιεύτηκαν στο δελτίο δικαστικών δημοσιεύσεων έως και την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου (σ.σ. τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την 14η Ιανουαρίου) δημιουργείται θέμα ακυρότητας των συμβάσεων, όπως ανέφεραν στο Capital.gr νομικοί κύκλοι και τραπεζικά στελέχη.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους οι αποφάσεις (σ.σ. δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι η ημερομηνία συνεδρίασης του σώματος άρα και έκδοσης τους) δεν αναμένεται να δημοσιευθούν πριν από την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (σ.σ. οι δημοσιεύσεις στο δελτίο γίνονται μόνο Παρασκευή). Οπότε εκ των πραγμάτων, όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, τουλάχιστον έξι ημερών.

Προκειμένου να "θεραπευθεί” αυτό το πρόβλημα, από χθες έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συσκέψεων προκειμένου να βρεθεί χρόνος και χρήμα για να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Πηγές κοντά στην οικογένεια Σκλαβενίτη εξέφρασαν στο Capital.gr την εκτίμηση τους πως θα βρεθεί λύση. 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι πάντως σημείωναν στο Capital.gr, πως πρέπει να μελετήσουν τις αποφάσεις και να δουν αν σε αυτές υπάρχουν ή όχι "αστερίσκοι”.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους καθοριστικό ρόλο για τη λύση που θα επιλεγεί, για να ξεπεραστούν τα τελευταία εμπόδια, θα διαδραματίσει το σκεπτικό της απόφασης, την οποία αναμένεται να πάρουν σήμερα στα χέρια τους τα εμπλεκόμενα μέρη. 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νέα συνάντηση έχει προγραμματισθεί για σήμερα, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι τρόποι για να ξεπεραστεί το εμπόδιο που προέκυψε και να βρεθεί λύση στο νομικό και χρηματοδοτικό κενό που δημιούργησε η καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ