Αχαΐα: Ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι από το βράδυ - Υπό το μηδέν η θερμοκρασία επί τριήμερο- ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Το τσουχτερό κρύο θα κρατήσει μέχρι και τη Δευτέρα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενόψει του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ώρες σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα για την Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια, για αργά το απόγευμα υπάρχει προειδοποίηση για εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων, ενώ στα ορεινά αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί στους 11 βαθμούς κελσίου με αισθητή πτώση τις νυχτερινές ώρες με τον υδράργυρο να δείχνει 2 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο, καθώς τα θερμόμετρα θα δείξουν μέγιστη τιμή τους 4 βαθμούς κελσίου.

Το Σάββατο ο υδράργυρος θα πέσει υπό το μηδέν, στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, όπου στις 2 το μεσημέρι η θερμοκρασία θα είναι στους -1 βαθμούς, ωστόσο η αίσθηση για το ανθρώπινο σώμα εκτιμάται στους -4.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Κυριακή, όπως και την Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης 05/01, με την «Αριάδνη» να βρίσκεται στο Βόρειο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχοπτώσεις θα είναι πιθανότατα πολύ ισχυρές σε περιοχές της Δυτ. Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς (Χάρτης 1).

ariadni_press_4a.png

Χάρτης 1: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το απόγευμα της Πέμπτης 05/01

Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 06/01, όπως η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα  γρήγορα προς το Βόρειο Αιγαίο,  οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (Χάρτης 2).

ariadni_press_4b_1.png

Χάρτης 2: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 06/01

Τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες  της Παρασκευής 06/01, καθώς το χαμηλό θα έχει μετακινηθεί προς την Τουρκία, θα υπάρχει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σε μεγάλο μέρος της ώρας, με εξαίρεση λίγα φαινόμενα στα δυτικά και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου (Χάρτης 3).

ariadni_press_4c.png

Χάρτης 3: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το μεσημέρι της Παρασκευής 06/01

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 06/01, νέο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Αιγαίου αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα (Χάρτης 4). Τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει στη Β. Ελλάδα, όπου θα επικρατούν όμως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ariadni_press_4d.png

Χάρτης 4: Βαρομετική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το βράδυ της Παρασκευής 05/01

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 07/01 και την Κυριακή 08/01 στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη Β. Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν)

Πηγή: meteo.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ