Το «Μαγικό Χωριό» της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια ολόκληρη Χριστουγεννιάτικη πολιτεία με πολλές δράσεις και εκπλήξεις

Το «Μαγικό Χωριό»  της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του και κατακλύζεται ήδη από κόσμο που χαίρεται τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και απολαμβάνει τις ποικίλες δράσεις και εκπλήξεις που ο χώρος επιφυλάσσει.

Σε μία μεγάλη έκταση, χριστουγεννιάτικα διακοσμημένη και χωρισμένη σε πολλές διαφορετικές μεταξύ τους ενότητες, στην οδό Ανθείας 38 –στις εγκαταστάσεις της Πατραϊκής Οινοποιίας- ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά του και πολλοί ακόμα οικοδεσπότες περιμένουν τους πατρινούς και μη επισκέπτες για να τους προσφέρουν μία πλήρη εορταστική εμπειρία.

unnamed_5.jpg

Στην κυρίως αίθουσα του «Μαγικού Χωριού» ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του υποδέχονται τους επισκέπτες του πολυχώρου, φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους, τους ξεναγούν στο εργαστήρι τους και παραχωρούν το έλκηθρο με τους ταράνδους για σύντομες επισκέψεις και φωτογραφίσεις. Στους γύρω χώρους λειτουργούν δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας και μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς φίλους.

Στον πολυχώρο λειτουργεί μία Παραμυθούπολη, στεγασμένη πρωτότυπα σε επτά παλιές δεξαμενές, ειδικά διαμορφωμένες για την περίσταση. Δώδεκα γνωστά παραμύθια σε τρισδιάστατη γλυπτή μορφή είναι επισκέψιμα, πλαισιωμένα από τα κατάλληλα σκηνικά και ειδικό φωτισμό. Στην τελευταία δεξαμενή γίνεται διαρκώς αφήγηση παραμυθιών ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες του «Μαγικού Χωριού».

unnamed_1_0.jpg

Στο χώρο επίσης λειτουργεί μία πλούσια χριστουγεννιάτικη αγορά, έκθεση αγαπημένων ζώων (καμήλες, πόνυ και λάμα) και μία σειρά από δραστηριότητες, όπως facepainting, κατασκευή στολιδιών, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, πλανητάριο καθώς και ένα πλήρες υπαίθριο λούνα παρκ που απαρτίζεται από καρουζέλ, τρενάκι, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, βάρκες, τραμπολίνο κ.α.

Οι επισκέπτες του «Μαγικού Χωριού» έχουν επίσης τη δυνατότητα να περπατήσουν στους ειδικά φωτισμένους και στολισμένους δρόμους του, να επισκεφτούν τη φάτνη και τα ομοιόμορφα ξύλινα σπιτάκια ή να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο εορταστικά διαμορφωμένο καφέ. Εντός του χωριού βρίσκεται και το «Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας», ένα μοναδικό θεματικό πάρκο για τα ελληνικά δεδομένα.

unnamed_2_0.jpg

Το «Μαγικό Χωριό» βρίσκεται στην οδό Ανθείας 38, είναι ανοιχτό όλη τη μέρα (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ) και θα παραμείνει ανοιχτό καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών, μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, ετοιμάστηκε με πολύ μεράκι, αγάπη και προσωπική εργασία και προσφέρεται σε όλους τους πατρινούς –καθώς και τους επισκέπτες της Πάτρας- με ελεύθερη είσοδο. 
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ