Ενεργός αγρότης με ανενεργό πορτοφόλι…

ΤΗΣ Αθηνάς Τραχήλη κτηνΙΑΤΡΟΥ ΜέλοΥς της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

«Κυλούν οι πληρωμές», δηλώνει η κυβέρνηση σχετικά με την καταβολή του 70% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, «άδειοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί» απαντούν οι αγρότες. Φαίνεται ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ξεπέρασε και τον δαίμονα του τυπογραφείου, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός αγροτών να εμφανίζεται ανεξήγητα ανενεργός στα μητρώα του ΟΠΕΚΕΠΕ και να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, πολλοί αγρότες που θεωρητικά δικαιούνται την ενίσχυση είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους πολύ μικρότερα ποσά ή μηδαμινά, επειδή υποτίθεται ότι συμψηφίστηκαν με τα χρέη τους. Η προχειρότητα, όμως, και τα λάθη είναι άνευ προηγουμένου, αφού έγιναν παρακρατήσεις ακόμα και για ρυθμισμένα στην Εφορία χρέη.

Προφανώς και για την κυβέρνηση όλα αυτά είναι αριθμοί και αλγόριθμοι. Οι αριθμοί, όμως, δεν μπορούν να αποτυπώσουν την εξαθλίωση του  Έλληνα αγρότη που κάθε μέρα βλέπει το κόστος της παραγωγής να αυξάνεται και την στήριξη του κράτους να εξαφανίζεται. Ακόμα και ο αρμόδιος Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (6/10) δήλωσε χαρακτηριστικά ««Δεν ξέρω καμία χώρα της ΕΕ να χρεώνει τους αγρότες για τις δηλώσεις της ενιαίας ενίσχυσης». .Η ελληνική γεωργοκτηνοτροφία κινδυνεύει στο σύνολό της να γίνει ανενεργή και η κυβέρνηση αντί να πάψει την καταστροφική πολιτική αφαίμαξης των αγροτών προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο βασιλιάς, όμως, είναι γυμνός…

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ