Το γινάτι βγάζει μάτι

του Δημήτρη Αβραμίδη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό  το νόμο της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού της, για την αδειοδότηση των καναλιών. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το ΣτΕ στάθηκε στη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος που αναθέτει τη σχετική αρμοδιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και όχι στην κυβέρνηση και στον υπουργό της.

Εν τούτοις η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα νομοθετική πρωτοβουλία, για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο Παππά. Τους είπαν οι δικαστές ότι δεν είναι δική τους δουλειά η αδειοδότηση των καναλιών και απαντούν, πολύ ωραία θα χορηγήσουμε προσωρινές άδειες. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή μάλλον συμβαίνει κάτι χειρότερο. Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς και η κυβέρνηση αρνούνται την αστοχία τους, χρησιμοποιώ την πιο επιεική έκφραση, και αντί να διορθώσουν το λάθος ετοιμάζονται να κάνουν ακόμα ένα. Μόνο που το γινάτι βγάζει μάτι.

Να διορθώσουν το λάθος. Που πάει να πει να προχωρήσουν στη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και τίποτα άλλο. Χωρίς πονηριές και τακτικισμούς και το λέω αυτό επειδή οι κυβερνητικές κινήσεις προβλέπουν, Δευτέρα πρωί, διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και καπάκι την κατάθεση στη Βουλή νέου νομοσχεδίου Παππά για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών. Δεν καταλαβαίνουν ότι η μία κίνηση αναιρεί την άλλην; Προφανώς και το καταλαβαίνουν, αλλά αυτό που τους νοιάζει είναι να εκθέσουν την αντιπολίτευση και κυρίως τη Ν.Δ. πως δεν συναινεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αλλά η συναίνεση δεν εκβιάζεται ούτε επιτυγχάνεται με κόλπα. Η συναίνεση είναι πολιτικός στόχος που απαιτεί προσήλωση, σοβαρότητα και αντίληψη κοινού στόχου. Εν προκειμένω ο στόχος θα έπρεπε να είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ και ο εξοπλισμός του ώστε να προχωρήσει σε κανόνες και ρυθμίσεις που θα ανατάξουν το βαριά άρρωστο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση, άλλα έχουν κατά νουν και όχι αυτόν τον κοινό στόχο.

Ναι, το γινάτι βγάζει μάτι. Και για να πω τη μαύρη μου αλήθεια δεν είναι το μάτι του Ν. Παππά που με απασχολεί αλλά τα δικά μας μάτια που κινδυνεύουμε να τα χάσουμε με τόσα γινάτια που κυκλοφορούν γύρω-τριγύρω.  

 

  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ