Αιγιάλεια: "Σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο 150 κιλών από το πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας

Έρχονται μηνυτήριες αναφορές από κατοίκους της περιοχής

Περίπου 700 ευρώ και κάποια έγγραφα και χαρτόσημα περιείχε το χρηματοκιβώτιο που αφαίρεσαν άγνωστοι μέσα στο Σαββατοκύριακο, από το πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, ο συναγερμός του κτιρίου δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα οι άγνωστοι κλέφτες να παραβιάσουν την πίσω πόρτα, να πάρουν το χρηματοκιβώτιο που ζυγίζει πάνω από 150 κιλά και να φύγουν ανενόχλητοι.

Ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιαλείας κ. Μιχάλης Κυριακόπουλος κατέθεσε μήνυση κατ’αγνώστων και σήμερα το πρωί κλιμάκιο της αστυνομίας επισκέφθηκε το κτίριο για να πάρει αποτυπώματα και γενικότερα να συλλέξει υλικό για την υπόθεση. Και βέβαια, με την υπόθεση αυτή και με την παλιότερη υπόθεση παραβίασης δημοτικού ακινήτου, έρχεται στην επιφάνεια η ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας των δημοσίων κτιρίων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πλέον οι κλοπές στην ευρύτερη περιοχή έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας, με πάνω από 6-7 περιστατικά την ημέρα να καταγγέλλονται στο αστυνομικό τμήμα. Η Δυτική Αιγιάλεια και ειδικότερα η Ροδοδάφνη αποτελούν από τους πιο συχνούς στόχους των κλεφτών, που πλέον έχουν αποθρασυνθεί και χτυπούν μέρα μεσημέρι, εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και περιπολικά της αστυνομίας. Οι έλεγχοι ανδρών της ΟΠΚΕ Αχαΐας, στον αντίποδα, έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα αλλά τα περιστατικά δεν φαίνεται να μειώνονται. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής είναι έτοιμοι να καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, προσπαθώντας έτσι να θέσουν προ των ευθυνών τους κάθε αρμόδιο και κυρίως επιθυμώντας να προκαλέσουν την κεντρική εξουσία, ώστε να σταματήσει να αφήνει στο έλεος του Θεού τις περιουσίες τόσων χιλιάδων κατοίκων που κινδυνεύουν καθημερινά.

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ