Νέο σοκ στη Γερμανία- Αιματηρή έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο - Ποιος ήταν ο δράστης- ΝΕΟΤΕΡΑ

σκοτωθηκε ενα άτομο-πιθανα ο δραστης- και τραυματίστηκαν 12, οι τρεις σοβαρα
(Φωτογραφία: Reuters )

ΝΕΟΤΕΡΑ: «Από τις έως τώρα έρευνες που έχουν γίνει, ο νεκρός άντρας είναι ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε φθάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και προ ενός έτους είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε κάνει».

Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Άνσμπαχ ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ.

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, αν ο δράστης ήθελε με τον τρόπο αυτό να αυτοκτονήσει ή ήθελε να οδηγήσει στον θάνατο και άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Χέρμαν, ο οποίος επεσήμανε ότι ο νεκρός Σύρος έμενε σε κατάλυμα του Άνσμπαχ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά, κοντά στη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης χθες σε έκρηξη που οι αρχές είπαν πως ήταν εσκεμμένη.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.

Η έκρηξη στην πόλη Άνσμπαχ οδήγησε στην αναγκαστική εκκένωση ενός παραπλήσιου φεστιβάλ μουσικής το οποίο παρακολουθούσαν 2.000 άτομα, είπαν οι αρχές.

"Υποθέτουμε ότι ήταν εσκεμμένη έκρηξη", είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας. Πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις σχετικά με την έκρηξη άλλα ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν βρισκόταν καθ' οδόν στην περιοχή της έκρηξης.

Ο δήμαρχος της Άνσμπαχ είπε στα ΜΜΕ ότι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Nordbayern.de.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ