Πάτρα: Μεταμορφώνονται Άνω και Κάτω Πόλη με πεζοδρομήσεις - Πεζόδρομος και η Μαιζώνος

ποιες παρεμβάσεις αλλαζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα

Σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τις κυκλοφοριακές συνήθειες των Πατρινών δρομολογούνται στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην άνω και Κάτω Πόλη. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, η ολοκλήρωση της Κανακάρη στο τέλος του 2016, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της μίνι περιμετρικής θα "μεταμορφώσει" το ιστορικό κέντρο, μετατρέποντας τη Μαιζώνος σε πεζόδρομο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3 FM, με την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων παρεμβάσεων θα προχωρήσει η αντιδρόμηση της Κορίνθου και της Κανακάρη, αφήνοντας εκτός κυκλοφορίας την οδό Μαιζώνος, η οποία θα "παραδοθεί" σε πεζούς και ποδήλατα.  Η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας εγκαταλείφθηκε από τη στιγμή που αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα με τη διέλευση λεωφορείων από την Κανακάρη.

Εκτός όμως από αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη κυκλοφοριακή μελέτη που αλλάζει τα δεδομένα, με σκοπό να διευκολύνει, όπως είπε τη λειτουργία της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Κορδά, θα υπάρξουν παρεμβάσεις μεταξύ Άνω και Κάτω Πόλης, με δίκτυο πεζοδρόμων. Στο πλαίσιο αυτό θα διαμορφωθούν πεζόδρομοι σε τμήμα των δρόμων από τη Γερμανού έως τη Φρουρίου.   

Διαβάστε επίσης