Πάτρα: Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για τα τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες, πεζοδρόμους, στοές και πεζοδρόμια

ολοκληρώνεται η διαβούλευση

Διαμορφώνεται και οριστικοποιείται το αμέσως  επόμενο διάστημα η κανονιστική απόφαση χρήσης πεζόδρομων και πλατειών στο Ιστορικό Κέντρο Πάτρας του Δήμου  που οριοθετεί  τα τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια και στοές.

Η διαβούλευση έχει φτάσει στην τελική της φάση, με τους επαγγελματίες να θέτουν πλήθος ενστάσεων για τους περιορισμούς που θέτει το νέο καθεστώς. Διότι,  εκτοπίζει τα τραπεζοκαθίσματα σε στοές (όπως πχ στην Αγίου Νικολάου) και σε στενούς πεζοδρόμους όπως η Ραδινού και η Ηφαίστου, ενώ μειώνει εξαιρετικά την ανάπτυξή τους στη Ρήγα Φεραίου.

Προβλέπονται ακόμη  δημοπρατήσεις κοινόχρηστων χώρων στα "μπαλκόνια" της Πάτρας στα Ψηλά Αλώνια και την 25η Μαρτίου, αλλαγές στη Ρήγα Φεραίου, όπως επίσης η απομάκρυνση των στεγάστρων που επιβάλλεται στην πλατεία Όλγας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πατρέων επιμένει ότι θα πρέπει να καθιερωθούν κανόνες συνύπαρξης πεζών, τραπεζοκαθισμάτων, ατόμων με αναπηρία, όπως επίσης ζώνες διέλευσης ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και ελεύθερος χώρος για τη χρήση κατοίκων και εμπορικών καταστημάτων.

Ωστόσο, αρχές Δεκεμβρίου αναμένονται οι τελικές συννενοήσεις μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΣΚΕΑΝα, με τις παρατηρήσεις και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, ώστε να προχωρήσει προς υλοποίηση το νέο σχέδιο.

Διαβάστε επίσης