Διδακτορικό δίπλωμα στο διεθνή ερευνητή Γιώργο Πασχαλίδη

σε ειδική τελετή από την ρωσικη ακαδημία εκπαίδευσης

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο "Σ. Κιουγιουμτζής" του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης του Διδακτορικού διπλώματος Ψυχολογίας στον Γ. Πασχαλίδη από τη Ρωσική Ακαδημία Εκπαίδευσης και Έρευνας "NOOSFERA".

Η απόφαση ανακήρυξής του ως Διδάκτορα Ψυχολογίας βασίστηκε στο ερευνητικό του έργο και τις δημοσιεύσεις του, στην έκδοση των 26 βιβλίων του στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πολωνία και τις Η.Π.Α., καθώς και στα πολυάριθμα σεμινάρια και διαλέξεις που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αύξηση προσδόκιμου μέσου όρου. Στην τελετή παρέστησαν o πρύτανης και ιδρυτής της ακαδημίας Dr. Leonid Novikov ς και ο αντιπρόεδρος της ακαδημίας και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας Dr. Yiuri Tarasov  οι οποίοι και παρέδωσαν το δίπλωμα. Ο πρύτανης της Ακαδημίας, ο Dr. Leonid Novikov τίμησε τον Γ. Πασχαλίδη διορίζοντάς τον αντιπρύτανη της Ακαδημίας "NOOSFERA" και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της, καθώς και μέλος του Προεδρείου της Ανώτατης Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής.

Επίσης η Προεδρική Ομοσπονδία του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας τον ανακήρυξε μέλος του  διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου. 

Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι Έλληνας ερευνητής και συγγραφέας, του οποίου η δραστηριότητα και το ερευνητικό έργο ξεκινούν στα τέλη του 2000. Οι πρώτες ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και βραβεύσεις έρχονται το 2010 και αφορούν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Το 2010 βραβεύεται με το ΙX Διεθνές Βραβείο “Giuseppe Sciacca” (Pontificia Universita Urbaniana) και το 2012 του απονέμεται ο Έπαινος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Ακρογωνιαίο λίθο του έργου του αποτελεί η μοναδική ανακάλυψη του Mοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, που αποτελεί καρπό και επιστέγασμα δεκαπέντε χρόνων διαρκούς και εντατικής έρευνας και έχει πολλαπλές εφαρμογές στην Ιατρική, στην  Εκπαίδευση, στον Αθλητισμό, στην Ψυχολογία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και σε άλλα επιστημονικά πεδία.

Ο Δρ. Leonid Novikov είναι καθηγητής και μέλος της Ρωσικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών και εκλεγμένος βουλευτής του Περιφερειακού Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Λαού. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Επιχειρηματιών της περιοχής Τομσκ και είναι μέλος του Προεδρείου των Κοζάκων της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Το 2003 ίδρυσε και διεύθυνε τη Διεθνή Οικονομική Ένωση Κοζάκων. Είναι πληρεξούσιος αντιπρόσωπος της Διεθνούς Αντιεγκληματικής και Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Ο Δρ. Yiuri Tarasov είναι καθηγητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και Διδάκτωρ Οικονομίας.

Το αμφιθέατρο κατακλύστηκε απο κόσμο και ιδιαίτερα απο φίλους του Γ.Πασχαλίδη που ταξίδεψαν απο όλη την Ελλάδα για να μοιραστούν μαζί του αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής του. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους τον κ. Πασχαλίδη,  ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κος Μανδρίτης Αντώνιος, ο πρώην Υφυπουργός Υγείας, Παιδίατρος,  Επίκουρος Καθηγητής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής του Α.Π.Θ. κος Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κος Καϊτεζίδης Ιγνάτιος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, κα. Κωνσταντοπούλου Ανατολή, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη κος Καρτάλης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλαμαριάς κα. Μπαλτατζή-Φοροπούλου Κυριακή . Ο κινηματογραφικός παραγωγός Κώστας Λαμπρόπουλος, η ενδυματολόγος και σκηνογράφος  Εύα Νάθαινα, ο Διευθυντής της Β΄ Ογκολογικής κλινικής του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κος Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο πλαστικός χειρούργος Δρ. Μανώλης Κωνσταντίνος, ο διδάκτωρ Ιατρικής Δρ. Στάμπος Μιχαήλ, ο Διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπανικολάου και επεμβατικός καρδιολόγος  Δρ. Σάμμερ Μιχαήλ, η χειρούργος κα. Παυλίδου Ελένη, η αναισθησιολόγος κα. Παυλίδου Άννα και φίλοι του Γιώργου Πασχαλίδη από όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Α.Σ. "CHAMPION" ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ