Ι. Φωτήλας: Η κυβέρνηση να σταματήσει να κατηγορεί κοινωνικές τάξεις ως φοροφυγάδες - ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε σε συνέντευξη

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί:

Είναι απορίας άξιο γιατί η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν παρουσιάστηκε με σχετική οικονομοτεχνική μελέτη στη Βουλή. Το Ποτάμι διαφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων – ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης-, όμως οι αγρότες έχουν διαπαιδαγωγηθεί από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις με αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθεί να εξοντώσει κοινωνικές τάξεις θεωρώντας τες συλλήβδην φοροφυγάδες – η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν φοροφυγάδες σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Η λάθος τακτική της κυβέρνησης με την υπερβολική αύξηση της φορολογίας – μερικές φορές και πάνω του 70%- οδηγεί ή σε φοροδιαφυγή ή σε μετανάστευση ή σε κλείσιμο επιχειρήσεων με επακόλουθη αύξηση της ανεργίας.

Ο κ. Θεοδωράκης έχει ήδη ζητήσει επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εθνική συνεννόηση όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

Τα hot spots είναι σημεία καταγραφής των μεταναστών – το σημαντικότερο είναι η κυβέρνηση να βρει χώρους φιλοξενίας τους. Επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν κάνει τα συμφωνηθέντα με την Ε.Ε. δίνει το δικαίωμα σε τυχάρπαστους πολιτικούς να ασκούν κριτική στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης