«Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας»: Η τοποθέτηση Φωτήλα

Αναφέρθηκε στη θωράκιση του αθλητισμού και την αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε ως εισηγητής στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού». 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Βουλευτής Αχαΐας αναφέρθηκε στη θωράκιση του αθλητισμού και την αυστηροποίηση των μέτρων που θα επιβάλλονται σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών. Βασικές αλλαγές οι οποίες προωθούνται μέσω του νομοσχεδίου είναι η ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση των φιλάθλων που εισέρχονται εντός του αγωνιστικού χώρου, το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων. Περαιτέρω αναμορφώνεται και η νομοθεσία αναφορικά με τις λέσχες φιλάθλων. Με όλα τα προηγούμενα μέτρα των οποίον η ωφέλεια είναι προφανής, καταργείται η ανωνυμία η οποία είναι βασική συνιστώσα στην ανάπτυξη παραβατικής συμπεριφοράς.

Βασική μεταρρύθμιση την οποία προωθεί το νομοσχέδιο είναι η ψηφιακή πλατφόρμα e-ΚΟΥΡΟΣ μία εφαρμογή όπου θα συγκεντρώνεται όλος ο αθλητισμός. Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας προωθείται η χαρτογράφηση των αθλητικών σωματείων και εγκαταστάσεων, η ψηφιακή διαχείριση των προγραμμάτων άθλησης για όλους και η προώθηση της συμμετοχής των πολιτών σε προγράμματα αθλητισμού και σωματικής άσκησης. 

Ο κ. Φωτήλας, επικεντρώθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο τόνισε ο κ. Φωτήλας έχει ένα και μόνο στόχο: «Nα συμβάλλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό της αθλητικής μας νομοθεσίας. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει στοχεύει στην προαγωγή του συνόλου του αθλητισμού με σημαντικές μεταρρυθμίσεις.»

Τέλος ο Βουλευτής Αχαΐας σημείωσε:  «μπορεί να πούμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα, χωρίς ωστόσο να αλλάξουμε στην πραγματικότητα τίποτα, χωρίς να κουνήσουμε ούτε πέτρα. Δεν είμαστε όμως για αυτό εδώ. Η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε και εμείς έστω ένα «λιθαράκι» στο μονοπάτι της βελτίωσης της ζωής των συμπολιτών μας. Εάν εμείς εδώ μέσα βρούμε κοινό  βήμα θα καταφέρουμε πάντως περισσότερα.».

Διαβάστε επίσης