Αιτωλοακαρνανία: Συλλαλητήριο στις 27 Ιανουαρίου αποφασίστηκε για τα Νοσοκομεία Αγρινίου - Μεσολογγίου

κατά την σημερινή σύσκεψη φορέων υγείας

Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων από φορείς της πόλης, αλλά και πολιτών, ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη για την κινητοποίηση που θα οργανωθεί για τα ζητήματα υγείας της Αιτ/νιας και τις ελλείψεις στα δύο νοσοκομεία, αυτό του Αγρινίου και αυτό του Μεσολογγίου. Η απόφαση για την διεξαγωγή συλλαλητηρίου είχε ληφθεί κατά το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και σήμερα αποφασίστηκε η ημερομηνία.

Υιοθετήθηκε η πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Τσιάντα, η οποία ήταν για συλλαλητήριο στις 27 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο, αλλά και στο Μεσολόγγι, κάτι που έγινε αποδεκτό και από τον Αντιδήμαρχο που εκπροσωπούσε τον Δήμο Μεσολογγίου κ. Μπουσπουρέλη, αλλά και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου Δημήτρη Τουμαρά.

Την ερχόμενη Δευτέρα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14.00 το μεσημέρι, θα συναντηθούν εκ νέου εκπρόσωποι των φορέων, ώστε να συντονίσουν τα διαδικαστικά ζητήματα της κινητοποίησης, αποσκοπώντας στο να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη!

Επιδίωξη όλων, όπως τόνισε και ο κ. Παπαναστασίου, είναι αμέσως μετά το συλλαλητήριο στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι να γίνει απολογισμός και να σχεδιαστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Στην αρχή της σύσκεψης μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος συντόνιζε και την σύσκεψη, προτείνοντας την δημιουργία μιας οργανωτικής επιτροπής, η οποία θα δουλεύει αποκλειστικά για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου και να είναι πιο ευέλικτη. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν και άλλες προτάσεις, όπως αυτή του Προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Θανάση Γαλατά για την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας από την ΑΔΕΔΥ, αυτή του Προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτ/νιας κ. Μόκου για να μισθώσει και να διαθέσει ο Δήμος σπίτια στους επικουρικούς γιατρούς, όπως ακριβώς πράττει και ο Δήμος Σάμου, αφού διαπιστώνεται ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να έρθουν στην Αιτ/νια λόγω των εξόδων τους. Επίσης, μια άλλη πρόταση που εκφράστηκε στο τέλος της σύσκεψης ήταν πέραν της παράλληλης κινητοποίησης – συλλαλητηρίου σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, την ίδια μέρα στις 27 Ιανουαρίου, να δοθεί στην Αθήνα συνέντευξη τύπου, μετατρέποντας αυτόματα το ζήτημα σε πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Ο εκπρόσωπος της σημερινής Διοίκησης του Νοσοκομείου κ. Καμμένος επισήμανε αρκετές φορές πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο νοσοκομείο, αλλά οι περιγραφές για το προηγούμενο κυρίως διάστημα του κ. Μοκου και όχι μόνο ήταν αρκετές για να διαπιστώσει κανείς ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι το γεγονός ότι κατά την σύσκεψη υπήρξαν ουκ ολίγες φωνές που εξέφρασαν την δυσαρέσκιά τους για την απουσία των Αιτ/νων βουλευτών από σημαντικά ζητήματα της περιοχής. Μάλιστα, υπήρξαν γνώμες εκπροσώπων φορέων, όπως αυτή του εργαζομένου του νοσοκομείου Αγρινίου και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιου Μερμίγκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δήλωσε την άρνησή του να παραστούν στο συλλαλητήριο οι βουλευτές του νομού! Ωστόσο, περισσότεροι ήταν αυτοί που περιμένουν οι βουλευτές του νομού να δώσουν εξηγήσεις για την συστηματική απουσία τους.

Μίλησαν εκπρόσωποι από 19 φορείς, ενώ τον λόγο πήρε και η συνεργάτιδα του βουλευτή Αιτ/νιας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, κα. Κεχαγιά, η οποία είπε πως ο κ. Κωνσταντόπουλος θα καταθέσει ερώτηση στην βουλή για το θέμα της υγείας και των νοσοκομείων, ενώ προσέθεσε πως την επόμενη εβδομάδα έχει ορίσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και επιθυμεί να συγκληθεί επιτροπή Αιτ/νανων που θα συνοδεύσει τον κ. Κωνσταντόπουλο στον υπουργό, ώστε ο υπουργός να ακούσει τα προβλήματα απευθείας.

12510403_457871684420056_4012429894610468482_n.jpg

12509382_457871524420072_5659361311747807193_n.jpg

Στην σύσκεψη εκτός από τους προαναφερόμενους παρέστησαν: ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας κα. Σταρακά, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Μπεσίνης, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού και Οδοντιαντρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαθανάσης και Τσιντσέλης αντίστοιχα, Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Μπόκας, ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτ/νιας κ. Καραμητσόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας κ. Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νιας κ. Ρόκος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Βραχάς, ο Πρόεδρος του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή» κ. Καμζέλας, ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων του ΠΕΔΥ κ. Τσουγκρής, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Καλλίμορφος, και κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον κ. Κολοβό που πήρε τον λόγο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ