Παπαθεοδώρου: Μέτρα για την ενίσχυση του νοσοκομείου του Αιγίου

ερώτηση του αχαιού βουλευτή

Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου λειτουργεί από το 1958 και καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών της Αιγιαλείας και της ευρύτερης περιοχής. Τα προβλήματα που καταγράφονται σήμερα στη λειτουργία του νοσοκομείου είναι πολλά.

Πρώτιστο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των μονάδων σε ιατρικό κυρίως προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ οι ιατρικές αλλά και οι ανθρώπινες δυνατότητες λόγω των 24ωρων εφημεριών της Χειρουργικής Κλινικής.

Όπως ανακοινώθηκε, η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος αναγκάστηκε να θέσει σε εφαρμογή τη μερική λειτουργία του τμήματος στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εφημεριών, το οποίο περιορίζεται πλέον σε τρεις μόνο μέρες. Με βάση το νέο καθεστώς, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά και δέχεται περιστατικά, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες σταματά να εφημερεύει.

Κατά συνέπεια, τα περιστατικά που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από την χειρουργική κλινική, θα μεταφέρονται στα νοσοκομεία Πατρών (Άγιος Ανδρέας και Ρίο), επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση  στο χώρο της Υγείας στην Αχαΐα για την κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υποβάθμιση των υπηρεσιών της Υγείας στην περιοχή της Αχαΐας είναι δεδομένη.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Σε ποίες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου;
Ποια είναι η πολιτική του για την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή της Αχαΐας;

 

 

                                                                                           Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ