Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Μεγάλη Γιορτή στην Achaia Clauss - Το πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που οργανώνει κάθε χρόνο το Πολύεδρο, αρχίζει αυτό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου στο χώρο του, ενώ την Κυριακή 21 Απριλίου θα γίνει η μεγάλη Γιορτήστον παραμυθένιο χώρο της Achaia Clauss. Το φεστιβάλ που πλέον έχει γίνει θεσμός, έχει μεγάλη επιτυχία  και πολύ μεγάλη προσέλευση. Στη διάρκεια του πραγματοποιούνται δράσεις με συγγραφείς, εικαστικούς, αφηγητές και εκπαιδευτικούς και μεγάλη έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου.  Κατόπιν συνεννόησης γίνονται επισκέψεις σχολείων και οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το Βιβλίο.

Mερικές από τις δράσεις της Κυριακής στην ΑchaiaClauss:

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλοςκαι ο ήρωας του «Μπουλουμπίνος», μαζί με τα παιδιά στέλνουν ένα μήνυμα για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την φυσική κληρονομιά με αφορμή το βιβλίο του «Σπίτι όλων μας η Γη» φωνάζει ο Μπουλουμπίνος, παντού να ακουστεί!. Ένα βιβλίο από τη σειρά του συγγραφέα ΟΙΚΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, στις εκδόσεις Πατάκη.

Με τη συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου συζητάμε για το βιβλίο της Ουμπάιντα, Το καραβάνι των ψυχών, ένα εφηβικό νεανικό μυθιστόρημα, από τις εκδόσεις Πατάκη, στη σειρά "Γιατί μαθαίνουμε Ιστορία;".

Η συγγραφέας – αφηγήτρια Άννα Δενδρινού αφηγείται ιστορίες από τα βιβλία της, για τον φόβο, την αγάπη, τα όνειρα και την αξία της ζωής.

Την ιστορίατηςΑλίνταςκαι της άτακτης νεραΐδας Δάφνης θα αφηγηθεί η Μαρία Λάγιου, συγγραφέας του βιβλίου Η Αλίντα και η πιπίλα της, μεεπιστημονική επιμέλεια της παιδιάτρου Αλεξάνδρας Κοσμαρίκου, από τιςεκδόσεις Πικραμένος.

Τα εξωφρενικά γυαλιά του Αρίστου,εκδόσεις Παρέμβαση, εμπνέουν τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα κόσμο μαγικό, μαζί με τη συγγραφέα του βιβλίου, Αλεξία Βόγδου.

Η  κουζίνα της Γαρδένιας μαζί με την εκπαιδευτικό Γιώτα Λαμπρακάκη και τα παιδιά, θα πλάσουν & θα ζωντανέψουν "το κουλουράκι που δεν του άρεσε το σχήμα του" και θα γευτούν τα πεντανόστιμα κουλουράκια της Γαρδένιας !!

Παράλληλα θα γίνονται εικαστικά εργαστήρια με θέματα από τα βιβλία , ζωγραφικής και κατασκευών με την Ελευθερία Αλεξανδράτου, ενώ εργαστήρια χαρακτικής, τυπώματος και Exlibris, με την χαράκτρια και εικονογράφο Χριστίνα Δημητροπούλου.

Θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά θα συντονίσει η Ελένη Βασιλοπούλου και η ομάδα τηςJuniorsevents, με θέμα Πάτρα, πόλη του Βιβλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2610 277342.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ