Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊου θα γίνει τελικά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της έκτακτης, διήμερης, συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Άγκυρας ως προς τη δημιουργία θαλάσσιών πάρκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».

Σημειώνεται πως το ζήτημα της δημιουργίας θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο σχολίασαν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί «μονομερείς de facto καταστάσεις στο Αιγαίο», καθώς και ότι βρίσκεται σε εγρήγορση για να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Στην αντίδραση αυτή, απάντησε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Έχει να κάνει με καθαρά περιβαλλοντικούς σκοπούς, είναι δεδομένη η θέση μας για συνέχιση του διαλόγου, αλλά και ότι δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σήμερα η Σύνοδος Κορυφής ασχολήθηκε με το κρίσιμο θέμα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ χθες συζητήθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις για την πρόοδο των οποίων, η Άγκυρα θα αξιολογείται διαρκώς για τη στάση της και δεν θα θεωρείται τίποτα δεδομένο, γεγονός για το οποίο ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ