Volley League: «Ερυθρόλευκη» στέψη ή «πράσινη» παράταση;

Το τρίτο ραντεβού μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα γίνει την Πέμπτη (18:00, P.A.O. T.V.) στο Μετς για τους τελικούς της Volley League που είναι πιθανό να αναδείξει και τον πρωταθλητή της περιόδου 2023-24.

Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 2-0 και έχει το απόλυτο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση νίκης θα πανηγυρίσουν τον 32ο τίτλο και δεύτερο συνεχόμενο.

 

Ο Παναθηναϊκός μόνο με νίκη θα έχει ελπίδες να μείνει μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου. Να σημειωθεί πως οι «πράσινοι» καλούνται να σημειώσουν 3 σερί νίκες στους τελικούς και να ανατρέψουν το 0-2 κι αυτό δεν το έχει πετύχει ποτέ καμία ομάδα από το 1990 που καθιερώθηκαν τα πλέι οφ.

Aπό τους «πράσινους» δεν έγιναν δηλώσεις.

Aντίθετα στον Ολυμπιακό μετά τις δύο νίκες με 3-0 σετ υπάρχει «παράσταση τίτλου» ακόμα και μέσα στο Μετς.

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι δήλωσε: «Μπροστά μας είναι ο τρίτος τελικός στην έδρα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη όχι απλά να παίξει, αλλά να παλέψει. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην τακτική μας. Για εμάς, η σειρά είναι 0-0. Θέλουμε να παίξουμε το ματς με τη μέγιστη ενέργειά μας και με επιθετικότητα. Στη διάρκεια του ματς θα βρούμε και θα καταλάβουμε ποιο θα είναι το κλειδί, για να επικρατήσουμε».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζιάβρας είπε: «Είμαι όλοι έτοιμοι και αποφασισμένοι, να δώσουμε τέλος στη σειρά των τελικών. Θεωρώ, πως αν κρατήσουμε την καλή απόδοση των τελευταίων παιχνιδιών και είμαστε σοβαροί από την αρχή, έχουμε την ψυχολογία και τον χαρακτήρα να φύγουμε πρωταθλητές από την έδρα του Παναθηναϊκού. Σίγουρα, θα είναι ένας τελείως διαφορετικός τελικός από τους δύο προηγούμενους, καθώς πλέον κρίνει τον τίτλο, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει με την… πλάτη στον τοίχο. Όμως, θα παλέψουμε για να μη δώσουμε ελπίδες στον αντίπαλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ