Πάτρα: Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές επιχειρήσεις για τον ακρωτηριασμό υπαλλήλου Σούπερ Μάρκετ

Η ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές επιχειρήσεις και παροχής υπηρεσιών (ΣΕΙΥΠ) Αχαΐας αναφέρει:

Πρόκειται για άλλο ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώνεται σε χώρο δουλειάς, αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαχίστων έως ανύπαρκτων μέτρων προστασίας των εργαζομένων, των ελλιπέστατων ελέγχων, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα μέγιστα κέρδη της εργοδοσίας.

Αυτά δηλαδή που καταγγείλαμε το πρωί, στην απεργιακή συγκέντρωση, ήρθαν να επιβεβαιωθούν με τον χειρότερο τρόπο.

Η συγκεκριμένη εργοδοσία του σούπερ μάρκετ  είναι αυτή:

που θεωρούσε κόστος να δινει διάλειμμα στους εργαζόμενους,

που τους αναγκάζει να στέκουν όρθιοι στα ταμεία και όχι να κάθονται σε σκαμπό για να δείχνουν πάντα διαθέσιμοι και ευέλικτοι,

που αναγκάζει τους ταμίες να πληρώνουν παράνομα, αδιευκρινιστα ελλείμματα,

που δίνει άδειες με το σταγονόμετρο,

που η εργαζόμενοί της δέχονται εν ώρα εργασίας απαράδεκτες και προσβλητικές συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης, που δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν διαμορφώσει νόμους τέτοιους που δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να εφαρμόζει χαλαρά μέτρα προστασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν μαζικά στο κλαδικό μας σωματείο. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, καταγγέλλοντας οποιαδήποτε αυθαιρεσία από την εργοδοσία. Τώρα να παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας και να κάνει εντατικούς ελέγχους σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ