Μεσολόγγι: Μεγάλη κινητοποίηση για το Πρωτοδικείο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμαρτυρία για τον δικαστικό χάρτη

Για άλλη μια φορά ο κόσμος του Μεσολογγίου έδωσε βροντερό παρών στο κάλεσμα του Δημάρχου Σπύρου Διαμαντόπουλου έξω από τα δικαστήρια .

Να θυμίσουμε ότι στο κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση επιβεβαιώνεται η είδηση ότι το Μεσολόγγι είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού που δεν θα είναι έδρα κεντρικού Πρωτοδικείου.

 

 

Τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου, Αγρινίου, Βάλτου και Ναυπάκτου καταργούνται. Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων εκεί δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας.

Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται το Μεσολόγγι, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτουν οι Δήμοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ξηρομέρου, Ναυπακτίας και οι Δημοτικές Ενότητες Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου και Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται η Ναύπακτος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Ναυπακτίας.

protodikio_mesologgi_onairnews3.jpg

Στη συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου με τον υπ. ευρωβουλευτή της ΝΔ Δημ. Τσιόδρα, δημοσιογράφο και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο Δήμαρχος Αγρινίου όταν πήρε τον λόγο σχετικά με τον δικαστικό χάρτη είπε: «Η Θήβα με την Λιβαδειά έχουν σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό. Σε εμάς δεν συμβαίνει το ίδιο. Το Μεσολόγγι έχει 12 χιλιάδες πληθυσμό. Σε μας, μόνο η ενορία του Αγίου Δημητρίου 18 χιλιάδες κόσμο!», τόνισε χαρακτηριστικά με τον υπ. ευρωβουλευτή να ακούει με ενδιαφέρον στην σχετική σύγκριση.

Mετά τις ομιλίες σχηματίστηκε πορεία προς την Πύλη όπου συμβολικά διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων για λίγα λεπτά της ώρας

 

ΠΗΓΗ onairnews

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ