Μυδοπίλαφο με μαραθόριζα και μπούκοβο

1 ώρα προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

 2 κιλά μύδια με το κέλυφος (πετάμε εξαρχής όσα είναι ανοιγμένα, πλένουμε καλά τα υπόλοιπα, τα βουρτσίζουμε για να απομακρύνουμε την άμμο από τα κελύφη και τραβάμε με γρήγορη κίνηση και αφαιρούμε τον βύσσο, το «γένι» τους)
 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
 15 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και λεπτοκομμένη
 300 γρ. ρύζι γλασέ
 120 ml λευκό, ξηρό κρασί
 2-3 ντοματάκια κονσέρβας, στραγγισμένα, ψιλοκομμένα
 1 φύλλο δάφνης
 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
 150 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για το μυδοπίλαφο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μαραθόριζα και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη δάφνη, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 600-700 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Ρίχνουμε τα μύδια, με το κέλυφος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ελέγχουμε τα μύδια – πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
Προσθέτουμε στο μυδοπίλαφο τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ