ΣΥΡΙΖΑ: Δίνει σήμα για τις ευρωεκλογές ο Κασσελάκης και φεύγει στρατό

Με στίγμα την οικονομία ξεκινά η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάζει τους βασικούς άξονες πριν αναχωρήσει για το στρατό.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί, στις 19:00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για τη ειδική εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνικό όνειρο- Ζωή με αξιοπρέπεια». Την Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται στη Σπάρτη για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, και αναμένεται να επιστρέψει μεταξύ 30 Μαρτίου και 5 Απριλίου όπου και θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και οι αρμοδιότητες για το διάστημα που θα απουσιάζει ο κ. Κασσελάκης.

Την προσεχή Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου θα δοθεί επίσημα το σήμα του προεκλογικού αγώνα. Η εκδήλωση σηματοδοτεί για την αξιωματική αντιπολίτευση την έναρξη του μεγάλου στοιχήματος για τις κάλπες του Ιουνίου καθώς θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον κ. Κασσελάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στην οικονομία, στα προβλήματα, όπως η ακρίβεια και το στεγαστικό. Σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ότι και στο ότι η ανάπτυξη για το 2023 έκλεισε στο 2%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, ενώ ο ΟΟΣΑ προβλέπει επιβράδυνση και ο 2024.

Πως θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι

Η πλατφόρμα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές κλείνει στις 17 Μαρτίου και στα μέσα Απριλίου θα γίνουν οι προκριματικές. Έως τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν τέσσερα περιφερειακά συνέδρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι δύο τον Απρίλιο σε Πάτρα και Ηράκλειο. Το Μάιο θα είναι σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία- Θράκη.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, η συμμετοχή ήταν κοντά στα επίπεδα του 2022 και η δικαιολογείται σύμφωνα με την Κουμουνδουρου στο γεγονός ότι στο 70% των Οργανώσεων Μελών δεν στήθηκαν κάλπες λόγω συνεννόησης των συντονιστικών των οργανώσεων. Το 2022, θυμίζουν, υπήρχαν τάσεις και πόλωση αφού μόνο όσοι συμμετείχαν μπορούσαν να ψηφίσουν για μέλη Κεντρικής Επιτροπής.

Περιουσία και Πόθεν έσχες

Μετά το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για την περιουσία και το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη οι πληροφορίες δείχνουν πως βάσει του προβλεπόμενου πλαισίου ο κ. Κασσελάκης θα καταθέσει την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης στο πλαίσιο του νόμου για το πόθεν έσχες όσων είναι μη εκλεγμένοι.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, θα ακολουθήσει τη διαδικασία για το πόθεν έσχες βάσει των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Ακόμα δεν είναι σαφές το ακριβές χρονοδιάγραμμα πάντως αυτό που στέλνεται ως μήνυμα από την Κουμουνδούρου είναι πως δεν υπάρχει τίποτα παράτυπο. Όπως επίσης ότι έχει φορολογηθεί ο κ. Κασσελάκης ως το τελευταίο δολάριο.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ