Πού δίνει βάρος για τις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά - Βγαίνουν μπροστά κεντρικά στελέχη

Τα νέα γραφεία στην οδό Πατησίων

Βάρος στις περιοδείες και όχι στις κεντρικές εκδηλώσεις αναμένεται να δώσει η Νέα Αριστερά εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου με στόχο τη μεγαλύτερη επαφή με τους ψηφοφόρους στην επικράτεια.

Οι περιοδείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, ωστόσο η μεγαλύτερη εστίαση θα δοθειί στα αστικά κέντρα -Αττική και Μακεδονία- όπου και το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος είναι μεγαλύτερο, χωρίς όμως να λείπουν στοχευμένες παρεμβάσεις στις υπόλοιπες περιφέρειες. Παράλληλα βουλευτές του κόμματος όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο και να αποτελέσουν κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας της Νέας Αριστεράς.

Διαπιστώνεται, σύμφωνα με όσα λένε στελέχη της Νέας Αριστεράς στο in, ότι εντός του κόμματος υπάρχει μια μεγάλη διάθεση για παραγωγή και διάδοση της πολιτικής γραμμής. Με βάση αυτό, οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι… «back to base», δηλαδή με εργαλεία μετάδοσης του μηνύματος που χρησιμοποιούν ανέκαθεν οι αριστεροί σχηματισμοί -εξορμήσεις, παρεμβάσεις, μοίρασμα φυλλαδίων και άλλες παρόμοιες δράσεις.

Συγκεκριμένα, έως τη Μεγάλη Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί περί τις 100 πολιτικές εξορμήσεις σε ολόκληρη τη χώρα από το οργανωτικό γραφείο του κόμματος, με επίκεντρο την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι το οργανωτικό γραφείο της Νέας Αριστεράς συντονίζεται από τη Μαρία Βαμβουρέλλη.

Οι κλαδικές παρεμβάσεις από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών παρουσιάστηκαν από τον Αλέξη Χαρίτση σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα τα 42 άτομα που καταρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς. ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η ανάληψη των καθηκόντων εκπροσώπου Τύπου από τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Στο ευρωψηοδέλτιο περιλαμβάνονται ονόματα γνωστά στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό -Νίκος Φίλης, Γιώργος Σταθάκης, Στέλιος Κούλογλου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Κώστας Καρπόζηλος- όπως και η πεζογράφος Μαρώ Δούκα που -μεταξύ άλλων- συνδέεται και με τον αντιδικτατορικό αγώνα.

Ωστόσο, οι περισσότερες υποψηφιότητες που ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς καλύπτουν φάσμα κοινωνικών χώρων, όπου θα μπορούν να πραγματοποιούν κλαδικές παρεμβάσεις.

Παραδείγματος χάριν ο καθηγητής Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νικήτας Μυλόπουλος αναμένεται να διαδραματίσει σημαίνων ρόλο στην παρέμβαση του κόμματος στις πληγείσες περιοχές από τις κακοκαιρίες αλλά και σε ειδικότερα ζητήματα, καθώς ο ίδιος είναι ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου -υπόθεση που απασχολεί την περιοχή από το 2010.

Η ανθρωπολόγος Όλγα Νάσση θα εστιάσει στα ζητήματα στέγης, ενώ η Έλενα Όλγα Χρηστίδη στο έμφυλο ζήτημα, όπως και την εφηβική και έμφυλη βία. Ο καθηγητής πανεπιστημίου Λατίφ Νταρουίς θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο όντας εκπρόσωπος Παλαιστινιακής Παροικίας, ενώ διακριτή είναι η παρουσία ανθρώπων από τους εργασιακούς χώρους, όπως των Θέμη Άμπλα (πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας), Δημήτρη Καραμέρη (εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ). Ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Ιφιγένεια Καμτσίδου και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Τόσκας είναι τα χαρτιά του κόμματος από τη Μακεδονία.

Τα γραφεία που θα στεγαστεί η Νέα Αριστερά

Ακόμη, έτοιμος είναι ο χώρος που θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της Νέας Αριστεράς στην Αθήνα, όπου θα βρίσκονται επί της οδού Πατησίων 22, στον δεύτερο όροφο.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ