Πεδίο μάχης η Αθήνα: Επεισόδια με χημικά και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - ΦΩΤΟ (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Προσαγωγές, συμπλοκές και τραυματισμοί

ΝΕΟΤΕΡΑ

Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30, όταν οι διαδηλωτές που μετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έφτασαν στο Σύνταγμα.

Εκεί, κάποιοι εξ αυτών πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Μάλιστα, σημειώθηκαν και συμπλοκές, από τις οποίες προέκυψαν τραυματισμοί. 

 

suntagma-episodia__1_

suntagma-episodia__7_

suntagma-episodia__4_

epeisodia-syntagma_4_.jpg

epeisodia-syntagma_5_.jpg

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2:30 στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κι ενώ οι διαδηλωτές όδευαν προς τη Βουλή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών πέταξαν μολότοφ σε μια διμοιρία, με τους άντρες της να απαντούν με χρήση χημικών, στο ύψος της Κλαυθμώνος.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της αναμενόμενης απόψε ψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας που θα διαρκέσουν έως το βράδυ, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλες συγκεντρώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν τουλάχιστον 8.000 διαδηλωτές, ενώ η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει ήδη σε τουλάχιστον 9 προσαγωγές. 

stadiou-epeisodia-arthrou_1.jpg

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Σταδίου  

stadiou-epeisodia__1__2

stadiou-epeisodia__2__2

stadiou-epeisodia__3__2

stadiou-epeisodia__1_

stadiou-epeisodia__3_

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ