Εξωτικό κοτόπουλο με ρεβύθια στην κατσαρόλα

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

 ελάχιστο ελαιόλαδο
 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
 1 κ.σ. πάστα λεμονόχορτου* ή 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
 1 κ.σ. πάστα ταντούρι* ή 1 κ.σ. σκόνη κάρι
 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες 1/2 εκ.
 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε λεπτές λωρίδες
 3 φλιτζ. τσαγιού μανιτάρια λευκά, σε φέτες
 2 καρότα, σε ψιλά καρέ
 400 γρ. βρασμένα ρεβύθια κονσέρβας, στραγγισμένα (αν δεν βρούμε ή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβας, τα βράζουμε, αφού τα μουλιάσουμε αποβραδίς, για 20 λεπτά στη χύτρα)
 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα καρύδας από κονσέρβα
 3 φλιτζ. τσαγιού φύλλα σπανακιού (έτοιμο, καθαρισμένο από το σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το εξωτικό κοτόπουλο με ρεβύθια στην κατσαρόλα, ξεκινάμε ψεκάζοντας ή αλείφοντας ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε την πάστα λεμονόχορτου (ή το τζίντζερ) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε την πάστα ταντούρι (ή το κάρι) και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τα καρότα.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Βάζουμε τα ρεβύθια και το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά. Ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πιλάφι, κατά προτίμηση από καστανό ρύζι.

Μυστικά

* Η ταϊλανδέζικη πάστα λεμονόχορτου -lemongrass- έχει λεμονίζουσα και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Πικάντικη και η ινδική πάστα ταντούρι, φτιάχνεται με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο και συνηθίζεται πολύ στην ινδική κουζίνα. τα εξωτικά αυτά προϊόντα τα αναζητάμε σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα, όπως το Wok Shop και το Salamat, αλλά και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ (όπως το ΑΒ), στα ράφια με τα έθνικ τρόφιμα.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ