Το μπαχαρικό που ρίχνει τη χοληστερίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθάει την πέψη

Υπάρχει ένα μπαχαρικό που δίνει μια ξεχωριστή και έντονη γεύση στο φαγητό και διακρίνεται για την μυρωδιά του.

Πέρα, όμως, από τις χρήσεις του στην κουζίνα σας αυτό το μπαχαρικό έχει και πολλά οφέλη για την υγεία σας. Δείτε ποιο είναι και πως μας ωφελεί.

Τι είναι το Κύμινο;

Το κύμινο είναι ο αποξηραμένος σπόρος του βοτάνου Cuminum cyminum, μέλος της οικογένειας του μαϊντανού. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που κάνει καλό στην υγεία σας και έχει πολλά οφέλη .

Τα 8 Οφέλη για την υγεία του κύμινου

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πέψης
Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Προστατεύει από τροφιμογενείς ασθένειες
Είναι πλούσιο σε σίδηρο
Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2
Μπορεί να ενισχύει τη γαλουχία
Βοηθάει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

1. Το κύμινο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Οι σπόροι κύμινου περιέχουν πολλές ευεργετικές φυτικές ενώσεις: φλαβονοειδή, αλκαλοειδή, φαινόλες που είναι αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της βλάβης στον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες

2. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πέψης

Η πιο κοινή παραδοσιακή χρήση του κύμινου είναι για τη δυσπεψία. Το κύμινο είναι επίσης αντικαρκινικό, που σημαίνει ότι ανακουφίζει το πεπτικό σύστημα από τα αέρια. Οι σπόροι κύμινου περιέχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου, το οποίο είναι γνωστό ότι προάγει την πέψη, ενώ ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι, όταν λαμβάνεται με χλιαρό νερό.

3. Το κύμινο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το κύμινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, που είναι και τα δύο αντιοξειδωτικά και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και τους ιούς.

4. Προστατεύει από τροφιμογενείς ασθένειες

Το κύμινο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο τροφιμογενών λοιμώξεων σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών.

5. Είναι πλούσιο σε σίδηρο

Το σώμα μας χρησιμοποιεί σίδηρο για να παράγει αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλα τα μέρη του σώματος και τη μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που παρέχει οξυγόνο στους μύες.

6. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Μια μελέτη που έγινε με ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 εξέτασε τις επιδράσεις του αιθέριου ελαίου κύμινου στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν είτε 100 mg (mg) ελαίου κύμινο την ημέρα, 50 mg ελαίου κύμινο την ημέρα ή εικονικό φάρμακο. Μετά από 8 εβδομάδες, και οι δύο ομάδες ελαίο κύμινου είχαν σημαντικά μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ινσουλίνης και αιμοσφαιρίνης Α1c, όλοι οι δείκτες καλής διαχείρισης του διαβήτη.

7. Το κύμινο μπορεί να αυξήσει τη γαλουχία

Το κύμινο έχει βρεθεί ότι βοηθά τις μητέρες κατά τη γαλουχία. Προτείνεται να πίνετε αλεσμένο κύμινο με ζεστό γάλα για καλύτερα αποτελέσματα.

8. Το κύμινο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι 75 mg κύμινου δύο φορές την ημέρα για περισσότερες από 8 εβδομάδες βοήθησαν στη μείωση των επιπέδων LDL (κακής) χοληστερόλης και του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους συμμετέχοντες στην έρευνα.

https://www.oloygeia.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ