Ο κύκλος των… απολυμένων προπονητών της Super League

“Δεν θα κάνει παρέλαση”, “δεν θα φάει γαλοπούλα”, “δεν θα δει τον Άι Βασίλη”. Αυτές είναι μερικές από τις κλισέ εκφράσεις των φιλάθλων για τους προπονητές και τον χρόνο παραμονής τους στους πάγκους των ομάδων τους.

To 2023 μας αποχαιρετά σύντομα και η πρώτη διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε είναι πως, ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται στην δεύτερη αγωνιστική (15η) του δευτέρου γύρου, μόλις οι πέντε από τις δώδεκα ομάδες που απαρτίζουν την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζουν στο πρωτάθλημα με τον προπονητή που άρχισαν.

Και μπορεί αυτή να είναι η μοίρα των προπονητών, αλλά είναι γνωστό και πως η υπομονή είναι σχεδόν άγνωστη λέξη στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Με τον ίδιο προπονητή στην άκρη του πάγκου συνεχίζουν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα, o Mίλαν Ράσταβατς συνεχίζει στον Αστέρα Τρίπολης, ο Λεωνίδας Βόκολος  στην εντυπωσιακή ως τώρα Λαμία και ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Πανσερραϊκό.

ΑΡΗΣ

Οι “κιτρινόμαυροι” της Θεσσαλονίκης ήταν αυτοί που άνοιξαν τον “ασκό του Αιόλου”. Έχοντας παιχτεί μόλις δύο ματς πρωταθλήματος ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τον Απόστολο Τερζή, που σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις είχε απολογισμό δύο ήττες και οι δύο εκτός έδρας.

Ο Άκης Μάντζιος μετράει 7 νίκες, τρεις ισοπαλίες και ήττες, με τον Άρη να βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μπορεί ο Κρις Κόλμαν κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο να παρουσίασε εξαιρετικό έργο και αποτέλεσμα με την ομάδα του Περιστερίου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να τον διατηρήσει την θέση του.

Ο Ουαλός προπονητής αποχώρησε χωρίς να γευτεί την χαρά της νίκης στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με απολογισμό 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, αν και οι ήττες ήταν από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Κηφισιά.

Στην θέση του βρίσκεται ο Σάσα Ίλιτς, με τον Σέρβο να είναι αήττητος μιας και μετράει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

ΒΟΛΟΣ

Η Θεσσαλική ομάδα εκκίνησε στο πρωτάθλημα με τον Κώστα Μπράτσο, οποίος μετά την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και την εντός έδρας ήττα από τον Άρη αποτέλεσε παρελθόν. Αποχώρησε έχοντας 2 νίκες, τρεις ισοπαλίες και 6 ήττες.

Την θέση του πήρε ένας παλιός γνώριμος στην ομάδα της Μαγνησίας, ο Άνχελ Λόπες που ήταν στον πάγκο της ομάδας και στο παρελθόν για τριάντα ματς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο ΠΑΣ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα διάγοντας μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Στην προσπάθειά του να αλλάξουν την κατάσταση οι διοικούντες την ομάδα αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Θανάση Στάικο, προσλαmβάνοντας στην θέση του τον Μιχάλη Γρηγορίου, που έχει δώσει διαπιστευτήρια σε δύσκολες καταστάσεις στην Super League.

O Στάικος αποχώρησε από τους Ζωσημάδες έχοντας μία νίκη, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες.

ΚΗΦΙΣΙΑ

Η ομάδα των Βορείων Προαστείων και ο Γιάννης Αναστασίου μπήκαν φιλόδοξα στο πρωτάθλημα. Οι νεοφώτιστοι δεν είχαν σταθερότητα και γρήγορα βρέθηκαν χαμηλά στην βαθμολογική κλίμακα, κάτι που οδήγησε τους διοικούντες να αποφασίσουν την αλλαγή προπονητή.

Στις 8 Δεκεμβρίου η Κηφισιά ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Αναστασίου, με τον Δανό Ντέιβιντ Νίλσεν να “μετράει” μία νίκη και μία ήττα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στις 20 Ιουνίου οι “ερυθρόλευκοι” ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Σε λιγότερο από έξι μήνες ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, τον Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Μαρτίνεθ “πλήρωσε” την αστάθεια του Ολυμπιακού και κυρίως τις βαριές ευρωπαϊκές ήττες, με κορύφωση το 5-0 από την Φράιμπουργκ.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στα δύο ματς που βρίσκεται στον πάγκο των Πειραιωτών έχει καταγράψει μία νίκη και μία ισοπαλία.

ΟΦΗ

Μπορεί κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο ο ΟΦΗ να έμεινε εκτός play offs, αλλά κατά γενική ομολογία η δουλειά του Λιθουανού Βάλντας Νταμπράουσκας είχε κερδίσει άπαντες, ενώ η ομάδα του τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογικής κλίμακας.

Στο τρέχον πρωτάθλημα όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Η ομάδα του Ηρακλείου έχασε έδαφος και έτσι αποφασίστηκε η αντικατάσταση του προπονητής. Ο Πέπε Μελ αντικατέστησε τον Νταμπράουσκας που στα δύο ματς που καθοδήγησε τον ΟΦΗ μετράει ισάριθμες ήττες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο Γκάμπριελ Σούρερ ήταν αυτός που καθοδήγησε την ομάδα του Αγρινίου στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και 4 ήττες στις 4 Οκτωβρίου ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιάννη Πετράκη, που την περασμένη σεζόν είχε οδηγήσει την Κηφισιά στα “σαλόνια”.

Ο Έλληνας τεχνικός στον πάγκο του Παναιτωλικού μετράει 2 νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η τελευταία χρονικά αλλαγή προπονητή και η λιγότερο αναμενόμενη ήταν αυτή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Με… συνοπτικές διαδικασίες ο προπονητής που συνέβαλε τα μέγιστα στην αναγέννηση των “πράσινων” και που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, βρέθηκε εκτός ομάδας.

Αντικαταστάτης του ο Φατίχ Τερίμ, ένας προπονητής με τεράστια εμπειρία, ευρωπαϊκό τρόπαιο και πολλούς τίτλους στην Τουρκία, με τον οποίο ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

https://www.ertsports.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ